Cortés: 'El prioritari és garantir places d'aparcament per a la gent de Valldoreix'

El president de l'EMD busca solucions amb l'AMB per al "col·lapse" de mobilitat que pateix l'entorn de l'estació de Ferrocarrils


  • Comparteix:

Pàrquing de l'estació de Valldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

Pàrquing de l'estació de Valldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

Valldoreix vol posar remei d'una vegada per totes als problemes de mobilitat i aparcament que es generen al voltant de l'estació de FGC. En declaracions a Cugat Mèdia, el president de l'EMD, Juanjo Cortés, ha exposat que l''efecte crida' de l'estació per les bones condicions d'aparcament comporta una situació de col·lapse a la zona i dificultats importants per aparcar als veïns de la vila. Per aquest motiu, Cortés s'ha reunit amb l'AMB per cercar solucions a una problemàtica que esdevé 'prioritat' per a l'EMD.


Missió impossible: viure a Valldoreix i aparcar a l'estació

Com ja va fer fa un any amb la delegació del govern a Barcelona, l'EMD continua picant la porta de les institucions per revertir un mal endèmic al territori: els problemes dels valldoreixencs per aparcar al voltant de l'estació.

Segons el president de la vila, la majoria dels usuaris d'aquesta zona d'aparcament són veïns de la resta del municipi i d'altres ciutats, que gaudeixen de les facilitats d'aparcar als pàrquings de l'estació, Can Cadena o el CAP, o també al carrer del Bruc i l'entorn de la Masia Can Rosàs. Matinen per deixar-hi el vehicle, agafen el tren per anar a Rubí, Terrassa o Barcelona i recuperen el cotxe al final de la jornada. Un total de 730 places disponibles de franc: un caramel per a la logística de la vida diària.

El de Cortés no és l'únic govern que ha exposat aquesta problemàtica, que s'arrossega des de fa anys i panys. L'actual govern sí que considera que, amb la "funció" de "park & ride" del pàrquing de l'estació, i sent el més gran de l'àrea metropolitana, cal eradicar el problema al més aviat possible. L'EMD té competència en ordenació del trànsit.

El director de Mobilitat, Transports i Sostenibilitat de l'AMB, Joan M. Bigas, ha estat "molt receptiu", apunta l'EMD a les demandes valldoreixenques per cercar fórmules que endrecin la mobilitat a la zona, sobretot a les hores puntes.

El nou projecte de Can Cadena

Un dels primers anuncis del govern de l'EMD va ser refer el projecte del nou pàrquing de Can Cadena. Cortés ha fet extensiu a l'AMB la necessitat de dotar l'espai de pèrgoles fotovoltaiques per disposar d'ombra, nodrir carregadors i també proveir d'electricitat els equipaments públics. ¿Qui paga la inversió? Cortés té molt coll avall que es comptarà amb altres institucions, sobretot l'Ajuntament. "Han de ser còmplices en el finançament ja que el servei beneficia ciutadans de Sant Cugat i altres municipis", ha afirmat el president.

Juanjo Cortés, en la seva darrera visita a Cugat Mèdia

Juanjo Cortés, en la seva darrera visita a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia


Els busos i la gestió l'AMB

Mentre l'entitat metropolitana continua amb la disputa per la gestió del transport públic de Sant Cugat, Valldoreix ha notificat a l'AMB que té pendent abordar també amb l'EMD la mateixa carpeta: acomplir la llei de 2010 que obliga l'AMB a fer-se càrrec, tant competencialment com econòmica, de la gestió del bus.

En cas de materialitzar-se, això suposaria un estalvi de 90.000 euros per a Valldoreix, com a administració competent, en pagar un 10% del cost del transport públic. La resta, la paga l'Ajuntament de Sant Cugat.

Pel que fa a la gestió del bus a Sant Cugat, l'EMD segueix amatent les negociacions AMB-Ajuntamnet sobre l'assumpció de la responsabilitat, ja que Valldoreix també en financia un 10% i el traspàs del servei definitiu comportaria un estalvi per a la vila de 600.000 euros.

El servei de bus de Valldoreix, amb cinc línies, està concessionat a Solé i Sauret.





Juanjo Cortés

Estem oferint un servei que va més enllà de la gent de Valldoreix. El prioritari és garantir places d'aparcament a la gent de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.