Neus Sotomayor
El treball de la cura no té valor econòmic però suporta la societat, el feminisme posa en valor la persona, la posa al centre, no el benefici. És una mirada molt més humana.
El seminari ha donat el tret de sortida aquest divendres amb la projecció de 'Mujeres en construcción', que retrata el dolor de les familiars de les víctimes del terrorisme, de tots els bàndols, per demostrar que el dolor de la violència afecta tothom igual. Aquest documental ha servit per generar un prolífic debat, que ha posat de manifest com la mirada humana de les dones permet entendre l'abast del mal que causa la violència en una societat.
La segona jornada ha estat protagonitzada per tres ponències que han exposat diferents visions de la relació del feminisme i la pau. La primera de les ponents, la professora d'economia de la Universitat Autònoma de Barcelona Cristina Carrasco ha explicat que la feina de suport que fan les dones en el si de les famílies és un dels pilars on es recolza el capitalisme.
Cristina Carrasco
El capitalisme té dos pilars fonamentals que no anomena: la cura de les persones que es fa a les llars, que és una feina feta per sota de cost que dóna grans beneficis a les empreses i la natura.
El Centre Borja ha estat l'escenari d'aquest seminari que pretén estudiar l'assoliment de la pau des de la perspectiva de diferents ciències, moviments o arts.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.