Dues estudiants posen a prova la casa autosuficient de l'ETSAV


Temes relacionats

L'habitatge sostenible obre portes a la ciutat (26/set/11)

L'ETSAV participa en un concurs internacional d'arquitectura sostenible (25/feb/11)


  • Comparteix:

Vista exterior de la casa / Font: Livinglab-low3.blogspot.com.es

Vista exterior de la casa / Font: Livinglab-low3.blogspot.com.es

Dues estudiants posen a prova fins diumenge la casa autosuficient construïda per alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). Gràcies a les dues habitants, Maria Beni i Marta Peinado, s'avaluarà la construcció des del punt de vista arquitectònic i l'impacte dels estils de vida de les seves ocupants. Durant l'experiència, les estudiants viuen a la casa situada al campus de Sant Cugat i tenen el suport de diferents comerços de la ciutat.

LOW3 és un prototip d'habitatge autosuficient energèticament, dissenyat per 50 alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i situat al mateix campus de la universitat. Amb aquest experiment, 'Visc-a LOW3', la casa s'ha convertit en un 'living lab' que ha permès crear una plataforma de docència i investigació. L'objectiu és avaluar el prototip amb una ocupació real mitjançant l'ús de multitud de sensors i una estació meteorològica, que faciliten el seu estudi.

Aquesta experiència s'explica mitjançant un bloc (Livinglab-low3.blogspot.com.es) i a través de Youtube, on les dues estudiants Maria i Marta expliquen les seves vivències a la casa autosuficient. Aquest vídeo és el primer que les habitants de LOW3 han penjat al seu canal de YouTube.



Després dels primers dies a la casa, les dues estudiants, la Marta Peinado i la Maria Beni, han explicat a Cugat.cat la seva experiència.

Marta Peinado / Maria Beni

L'experiència molt positiva. Estem coneixent moltes coses de sostenibilitat i arquitectura ecològica. / Seria portar a la pràctica les coses previstes al disseny.



La LOW3 disposa de plaques fotovoltaiques per proveir d'energia la casa, un hort propi que utilitza les aigües grises per regar a través d'un sistema de degoteig, gallines ponedores i d'un sistema domòtic que controla els llums i les persianes de la casa. Amb aquesta proposta s'arriba a la darrera fase de la iniciativa, després de la qual, es farà un estudi sobre si l'experiència ha canviat els hàbits ecològics de la Marta i la Maria, a més d'avaluar el funcionament de l'habitatge.

Aquest divendres s'ha preparat una jornada de portes obertes per donar a conèixer l'experiència als ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.