Sant Cugat participa en un projecte europeu per reduir un 20% el consum energètic a les llars


  • Comparteix:

Sant Cugat és una de les quatre ciutats europees que participen al programa pilot '3-E Houses' que pretén reduir un 20% el consum energètic de les llars amb l'aplicació de les noves tecnologies. El projecte, impulsat des de la Unió Europea, instal·la als habitatges sistemes que mesuren el consum de manera que amb la informació obtinguda dia a dia l'usuari pot establir noves pautes per reduir costos. El projecte és fruit de la col·laboració de l'Ajuntament amb les empreses Gas Natural Fenosa i Indra, i ja s'aplica a una setantena de vivendes de Promusa de la ciutat.

Els habitatges que s'han sumat a aquesta prova pilot disposen de diversos sistemes que registren el consum energètic de la llar. L'usuari pot accedir a aquesta informació a través d'un monitor i des de l'ordinador personal per comprovar quines són les seves pautes de consum. A més, el programa permet una comunicació fluïda entre les companyies distribuïdores que permet aconsellar l'usuari a través de missatges que informen de les franges on els preus de les energies són més baixos, entre altres recomanacions. En resum, el projecte es basa en proporcionar una major informació perquè l'usuari pugui fer una millor planificació del consum.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha afirmat que el projecte segueix la línia que vol potenciar l'equip de govern en matèria d'habitatge.

Mercè Conesa

El projecte està en la línia de la nostra política d'habitatge. L'estalvi energètic i la reducció d'emissions de CO2 són part del nostre objectiu.


L'empresa Gas Natural Fenosa participa en el projecte com a soci en la vessant de l'energia. El director de Solucions i Serveis Energètics de la companyia, Josep Codorniu, estableix el 20% d'estalvi com a objectiu final de la iniciativa.

Josep Codorniu

L'objectiu és reduir un 20% el consum energètic. Amb aquest sistema estudiarem el perfil d'usuari i oferirem plans d'estalvi.


Termòstats de temperatura, sensors de presència que obren i tanquen els llums quan detecten moviment, i aparells de control del sistema de climatització són alguns dels components del sistema que ja incorporen la setantena de vivendes de Promusa que participen al projecte, ubicades al carrer Benet Cortada i a l'avinguda de la Clota.

La companyia Indra és l'encarregada de la vessant tecnològica del projecte. El director tècnic de l'empresa, Santiago Escribano, ha explicat que aquest sistema obre un gran ventall de possibilitats en matèria d'estalvi energètic.

Santiago Escribano

Un cop els usuaris assumeixin aquests conceptes, les empreses podran treure més profit d'aquesta tecnologia.



La prova pilot que ha començat a Sant Cugat també està en marxa a les ciutats de Bristol, al Regne Unit; Leipzig, a Alemanya; i Sofia, a Bulgària.

La intenció és que l'usuari pugui modificar els seus hàbits de consum energètic. Es calcula que un canvi d'hàbits pot comportar un estalvi energètic de fins el 20%. Els participants reben també una connexió gratuïta a internet i un 'netbook' on poder seguir les evolucions del consum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.