Tot i això, el decret estableix que, si un centre considera oportú aplicar aquesta tercera hora de castellà per raons sociològiques i pedagògiques, els CEIP hauran de presentar una proposta a la Generalitat.
En aquest sentit, els equips directius de les escoles públiques de Sant Cugat creuen que aquesta decisió és positiva perquè consideren que cada escola i ciutat té unes realitats lingüístiques diferents.
Així ho han dit Albert Solivelles, del CEIP Catalunya; Elvira Güell, del Joan Maragall; José Manuel Casteleiro, de l'escola La Floresta; i Anna Fitó, del Gerbert d'Orlach.
Directors de CEIP
Ens sembla bé. / Jo valoro positivament que sigui l'escola qui decideixi. / L'autonomia actual dels centres és molt important. / Em sembla una molt bona decisió.
Les escoles de la ciutat encara no han decidit què faran el proper curs. No obstant això, la directora del CEIP Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, ha avançat que en el cas d'aquesta escola no és necessari aplicar aquesta tercera hora del castellà.
Anna Fitó
Al Gerbet d'Orlach no la faria encara. No crec que, de moment, sigui necessària perquè la llengua més freqüent d'ús encara no és el català.
Segons el govern, la supressió de la tercera hora del castellà és totalment 'legal' i s'ajusta al nou Estatut i també al decret aprovat pel govern espanyol el 7 de desembre que preveia un total de 665 hores de castellà a primària en lloc de les 420 establertes ara.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.