ESCOLTA-HO
Set xerrades amb veus especialitzades
'Un feminisme per a qui?' (Dijous, 16 de gener, 19 h, Cal Temerari)A càrrec de Laia Jubany, militant feminista i economista amb un màster d'Història Econòmica i un postgrau en Anàlisi Crítica de l'Economia Capitalista. Jubany obrirà el cicle amb una reflexió sobre quin és el subjecte del feminisme, les seves veus i els reptes actuals del moviment.
'Retorn al passat: extrema dreta i discursos d'odi' (Dijous, 6 de febrer, 19 h, Cal Temerari)
A càrrec de Cesca Gasull, graduada en Relacions Internacionals i la rapera Bittah, nom artístic d'Alba Gasull, membre del grup de música urbana Tribade, educadora i graduada en Psicologia.
'Família: refugi o presó?' (Dijous, 20 de febrer, 19 h, Cal Temerari)
Amb les ponents pendents de confirmar, la ponència vol posar el focus en la institució de la família com a estructura tradicional, les seves contradiccions i la seva influència en el sistema capitalista.
'Males mares?' (Diumenge, 23 de març, hora i lloc a determinar)
De la mà de la directora de cinema santcugatenca Júlia de Paz, a la cita es projectarà el film de la cineasta, 'Ama', com a punt de partida per reflexionar sobre la maternitat precària i els estigmes de les "males mares".
'Aportacions i límits dels protocols com a eina' (Dijous, 3 d'abril, 19 h, Cal Temerari)
A càrrec de Georgina Monge, graduada en Ciències Polítiques i de l'Administració, especialitzada en estudis de gènere i feministes a través del Postgrau en Igualtat de Gènere i del Màster d'estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Monge ha participat activament al moviment feminista durant més de 15 anys, al col·lectiu Justa Revolta de Sabadell. Monge, que actualment treballa com a tècnica de transversalitat de gènere a l'Ajuntament de Barcelona, analitzarà l'eficàcia i les mancances dels protocols contra les agressions masclistes.
'Enaltiment del racisme com a resposta del poder a les crisis' (Divendres, 9 de maig, 19 h, lloc a confirmar)
Amb la ponent pendent de confirmar, aquesta sessió explorarà com el discurs racista desvia l'atenció dels problemes sistèmics per perpetuar les desigualtats.
'Cap a on anem?' (Divendres, 30 de maig, hora i lloc a determinar)
La cloenda, a càrrec d'Özgür Günes, llicenciada en Economia Laboral i Relacions Industrials a Turquia, màster en Migracions i Mediació Social, reflexionarà sobre el futur del feminisme i les lliçons extretes del cicle.
Aquestes ponències combinaran exposicions magistrals amb espais de debat per afavorir una reflexió profunda. A més, l'última sessió servirà per celebrar els 12 anys d'Hora Bruixa amb una trobada especial.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.