La Memòria Històrica i les activitats de Festa Major, línies de treball del nou Consell de Joves

La sala de plens de l'ajuntament ha acollit la conformació d'aquest espai participatiu


  • Comparteix:

Representants del Consell de Joves a la Sala de plens / Foto: Ajuntament

Representants del Consell de Joves a la Sala de plens / Foto: Ajuntament

El jovent de Sant Cugat participarà del treball en memòria històrica a la ciutat i també col·laborarà en el programa de Festa Major. És l'encàrrec que ha rebut el Consell de Joves 2024-2025, que s'ha constituït aquest dilluns a la sala de plens de l'ajuntament. Aquest espai participatiu compta amb 17 alumnes de nou instituts i dues entitats de la ciutat. Emma Gamito (Institut Angeleta Ferrer) i Lucas Mulero (Institut Arnau Cadell) seran els màxims representants, ocupant la tercera i quarta vicepresidència.

Així, l'Ajuntament fa extensible la participació del jovent en el Pla Estratègic de Memòria Històrica i li demana que contribueixin "a detectar i combatre discursos d'odi". Per altra banda, els obren la porta a introduir millores en la Festa Major. El consistori manifesta que aquest esdeveniment comporta "una alta complexitat per arribar a tota mena de persones de diferents edats" i, per això, proposen fer una revisió de les propostes destinades a joves. La tercera línia de treball sorgirà després de les primeres sessions del consell.

Un dels vicepresidents, Lucas Mulero, ha destacat que participant en el consell volen ser la veu dels joves de Sant Cugat i posar en valor les seves visions. L'altra vicepresidenta, Emma Gamito, també ha exposat que esperen poder contribuir en què la ciutat inclogui "festes i activitats, la perspectiva i les opinions dels joves".

L'acte l'ha presidit l'alcalde, Josep Maria Vallès, que ha agraït que els joves dediquin el seu temps "a millorar la ciutat", mentre que la regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran, Esther Madrona, ha indicat que des dels càrrecs electes també tenen molt a aprendre dels joves. Alhora, han participat representants dels partits polítics, els quals han encoratjat als alumnes.




Lucas Mulero

Participant en el Consell de Joves volem ser la veu dels joves de Sant Cugat i posar en valor les nostres visions i opinions. Entre tots volem contribuir i participar en la nostra gran ciutat perque un lloc on tots els joves ens sentim a gust.

Emma Gamito

Comencem amb ganes de fer de representants i poder contribuir a fer de Sant Cugat una ciutat que inclogui, en les seves infraestructures, festes i activitats, la perspectiva i les opinions dels joves que hi habitem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.