Coneix les altres dues candidatures santcugatenques a l''OP Fest'

Cugat Mèdia donarà a conèixer la candidatura finalista de la casa el 8 de novembre a les 21 h


Temes relacionats

Coneix dues de les candidatures santcugatenques a l'OP Fest (23/oct/24)

Cugat Mèdia obre un càsting musical per participar a l''OP Fest' (30/ago/24)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Sergi Güixens, Maria Caldés i Lucas Gonzalvo / Foto: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta, Sergi Güixens, Maria Caldés i Lucas Gonzalvo / Foto: Cugat Mèdia

Compte enrere per a la gran gala de l''OP Fest', el concurs musical organitzat per La Xarxa i les televisions locals de Catalunya, que se celebrarà el dissabte 11 de gener. Aquesta setmana han passat pel 'Faves comptades' la solista Maria Caldés i el grup Tàndem, dues de les quatre candidatures santcugatenques d'aquest Eurovisió catalana, juntament amb Carla Comin i el grup Maer, que ja van passar per l'estudi de Ràdio Sant Cugat fa una setmana.

ESCOLTA-HO

Desenes d'artistes de tot el territori aspirants a l''OP Fest' han hagut de presentar una cançó original i, en les pròximes setmanes, els mitjans de comunicació locals s'encarregaran de seleccionar els finalistes de cada municipi. En el cas de Cugat Mèdia, un jurat format per personalitats de l'àmbit musical de la ciutat -Leti Martín, Martí González i Riki Undersounds- escollirà entre els dos candidats que aquest mitjà ja ha presentat i els dos que es presentaran a continuació.

Maria Caldés o Marieta

Maria Caldés o, de nom artístic, Marieta, és mestra d'educació primària amb l'especialitat de música i s'està formant com a cantant. Segons ha explicat al magazín, acostuma a ser més creativa quan està trista, i utilitza la música "com a vehicle per expressar els sentiments".

'Els meus amics' és el tema que ha presentat al concurs i, en aquest cas, és un tema optimista, "la primera cançó alegre que he fet", assegura Caldés. Els referents de la santcugatenca són Su, La Oreja de Van Gogh i Amaia Romero.

Tot i que li agradaria formar un grup, Caldés afirma que és difícil trobar músics que realment prioritzin la música i que vulguin compartir un projecte musical.

Tàndem

Lucas Gonzalvo i Sergi Güixens són els components de 'Tandem', un duet de pop-rock català que vol recuperar el so de la guitarra i, a la vegada, introduir "essències modernes", com l'autotune.

El tema que han presentat és 'Viatges', una cançó fruit d'un desamor que pretén connectar amb qualsevol persona que hagi viscut una situació difícil.

Els referents d'aquest duet que també té dificultats per ampliar la banda són Sopa de Cabra, Lax'n'busto i Els Pets.

Pròximes cites de l''OP Fest'

Cugat Mèdia donarà a conèixer el finalista de la casa el 8 de novembre, a les 21 h, a través de les xarxes socials. Posteriorment, el 14 i 21 de desembre, La Xarxa emetrà les fases eliminatòries i, el 4 de gener, es donaran a conèixer els finalistes definitius. Finalment, l'11 de gener se celebrarà la gran gala de l''OP Fest', en la qual es decidirà el guanyador o guanyadora del festival.

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.