Arran reivindica la legitimitat de fer sàtira 'del poder, la policia i del feixisme'

El col·lectiu ha ajornat l'activitat 'Batallem Sant Cugat' a causa de la pluja


  • Comparteix:

Protesta d'Arran al parc Ramon Barnils / Foto: Cugat Mèdia

Protesta d'Arran al parc Ramon Barnils / Foto: Cugat Mèdia

Arran defensa que 'Batallem Sant Cugat' és una proposta per 'poder crear un espai de trobada, oci alternatiu, inclusiu i dissident'. Així s'han pronunciat aquest divendres en una roda de premsa al parc de Ramon Barnils, després que s'hagin suspès els actes en aquest espai a causa de la pluja. El col·lectiu manté l'activitat per a una nova data pendent de concretat per 'defensar desacomplexadament' la sàtira política enfront del feixisme, tot i la revocació del permís per part de l'Ajuntament aquesta mateixa setmana.

Els portaveus de l'organització Núria Bota i Bernat Pérez s'han preguntat "quin és el problema en assenyalar el feixisme", el qual han reiterat que "és allò contra què s'hauria de lluitar, per memòria, per dignitat i com a orgull, com a poble i com a classe" de manera desacomplexada. D'aquesta manera, defensen que és legítim "que el poble se'n rigui del poder, de la policia i sobretot del feixisme".

Crítiques a l'Ajuntament

Arran ha reprovat l'actitud de l'Ajuntament per haver "cedit a les pressions i al discurs de l'espanyolisme més ranci", en referència a la denúncia del PP al ple d'aquest dilluns. "Plantegem-nos si el que genera un problema és que organitzem aquests jocs o més aviat el projecte polític que som, que confronta directament els seus interessos", han assenyalat.

A més, lamenten que Junts i ERC, com a socis de govern, hagin pres aquesta decisió quan "se suposava que s'abanderaven de la lluita política dels drets d'expressió i manifestació" i "sense voler donar una resposta contundent a la contra".

Amb motiu de la convocatòria d'aquest divendres, al parc de Ramon Barnils també s'han personat una desena d'agents policial, cosa que des d'arran han qualificat de "desmesurat". A la trobada han exposat una pancarta amb el lema 'Quan defensar un dret es converteix en excepció, defensar és una obligació'.

La denúncia del PP i la revocació de l'Ajuntament

La polèmica va saltar a la llum quan el portaveu del PP, Álvaro Benejam, va demanar aquest dilluns al ple municipal revocar el permís perquè arran celebrés l'activitat. També avisava que, si això no passava, emprendrien accions. L'endemà, Vox s'afegia a la petició en considerar que l'acte "incita a l'odi i la violència".

Així, l'Ajuntament va decidir aquest dimarts revocar el permís per a la gimcana, ja que anava "en contra de l'ordenança de convivència ciutadana", tot argumentant que una d'aquestes activitats s'anunciava amb uns "cartells ofensius i de caire provocatiu", segons la tinenta d'alcaldia de Via Pública, Cristina Paraira. Ho deia en referència als jocs d''Apunta al fatxa' i 'Teranyina policial: trenquem el cordó', sobrenoms satírics per a jocs populars de punteria o de l'aranya.

No tots els grups municipals han compartit la decisió de l'Ajuntament. De fet, el mateix soci de govern, ERC, va concretar que la mesura no ha estat consensuada entre els membres de l'executiu local. A la tertúlia de Cugat Mèdia, el regidor republicà Francesc Duch va afirmar que ho haurien fet "d'una altra manera", negociada amb l'organització.


Bernat Pérez

Més enllà del surrealisme implícit en què ens prohibeixin jugar a l'aranya, aquest fet demostra una repressió a les nostres idees polítiques. En un sistema democràtic és legítim i necessari que el poble se'n rigui i pugui fer crítica i sàtira del poder, la policia i, sobretot, del feixisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.