Creix la sinistralitat al tram compartit entre l'AP-7 i la B-30

En el que va d'any hi ha hagut més de 120 accidents


Temes relacionats

Trànsit obrirà un concurs per retirar camions accidentats a l'AP-7 (14/oct/24)


  • Comparteix:

Retencions a la via a l'AP-7 / Foto: ACN

Retencions a la via a l'AP-7 / Foto: ACN

Cada vegada és més freqüent la imatge de cues quilomètriques a l'AP-7 en el seu pas per Sant Cugat, una situació que també es repeteix a la B-30. Els accidents en són la principal causa. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha facilitat a Cugat Mèdia les dades de sinistralitat de la B-30, així com del tram de l'AP-7 paral·lel a aquesta via: en aquests dos segments hi ha hagut 127 accidents entre l'1 de gener i el 14 d'octubre. Són unes xifres similars a les del mateix període de l'any passat, quan es van produir 121 sinistres.

Malgrat haver-se produït un increment lleuger de la sinistralitat, l'afectació en les víctimes s'ha alleugerit. En el que va d'any hi ha hagut tres persones ferides de gravetat. L'any passat, en el mateix període, els accidents van deixar una víctima mortal i quatre ferides greus.

Comparant les vies, la sinistralitat ha crescut a l'AP-7, però s'ha reduït a la B-30. Fins al 14 d'octubre, entre els punts quilomètrics 147 i 159 de l'AP-7 s'han produït 61 accidents, 12 més que en el mateix període de 2023. A la B-30, en canvi, s'ha experimentat una reducció: 66 accidents, sis menys que entre gener i octubre de l'any passat.

Les víctimes mortals o ferides greus arran dels accidents són una gran minoria. La majoria de persones que pateixen un accident en aquestes vies queden ferides lleus. Malgrat que l'increment en la sinistralitat ha estat lleu, sí que s'ha produït un creixement en el nombre de persones víctimes dels accidents: 222 persones han estat afectades directament pels sinistres. Són 45 més que l'any passat.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.