L'home de la lluita contra els robatoris a domicilis cedeix el testimoni

El fins aquest divendres cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos es jubila


  • Comparteix:

Manel Rodríguez, fins ara cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Manel Rodríguez, fins ara cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Manel Rodríguez marxa. El sotsinspector Manel Rodríguez deixa la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat. Després de més de 30 anys d'uniforme, els darrers set com a cap del cos a la ciutat, es jubila i l'Ajuntament ha volgut retre un petit homenatge en el seu comiat. Molt emocionat després de sentir les paraules dels representants institucionals i d'altres cossos de seguretat que l'han acompanyat en aquest acte, Rodríguez ha assegurat que està convençut que deixa 'quelcom molt gran', tot i que 'l'objectiu final està per arribar'. I és que quan el sotsinspector va arribar a la comissaria de Sant Cugat, la ciutat acumulava 700 robatoris amb força a domicilis anuals, una xifra que s'ha reduït fins als 289 el 2023.

La reducció d'aquest tipus de delicte ha estat a la diana de Rodríguez des del primer dia, com ja apuntava a la primera entrevista que va concedir a Cugat Mèdia. El seu objectiu ha estat recuperar els mínims històrics de fa 17 anys i ho ha fet amb més carrer i més coordinació amb la Policia Local.

"Ha estat un honor comandar aquesta comissaria", ha afirmat Rodríguez en el seu últim dia, marcat per l'emoció però també humor. El ja excap ha fet broma amb els comiats dels esportistes Andrés Iniesta i Rafa Nadal, i el seu mateix.

Acompanyat també per la seva família i amics, Rodríguez ha tingut paraules d'agraïment per a tots aquells que aquest divendres han descatat la seva professionalitat, servei públic, compromís, integritat i empatia.

/ Foto: Foto: Ajuntament (Lali Puig)



Un comiat emotiu

Rodríguez no ha estat l'únic que s'ha emocionat. També ho han fet alguns dels portaveus dels grups municipals. Abraçades i bones paraules que s'han repetit en els discursos dels representants, que han agraït la dedicació del responsable dels Mossos a Sant Cugat.

Per a l'alcalde, Josep Maria Vallès, Rodríguez "deixa un gran llegat". "És una mala notícia per a Sant Cugat que perdem el Manel Rodríguez, ha sabut traslladar la seva experiència als comandaments dels Mosso", ha subratllat en la trobada d'aquest divendres.

L'acte ha comptat amb tots els portaveus municipals, tret de la CUP i ECP, que no han assistit per qüestions d'agenda. També amb el president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, i membres d'altres cossos de seguretat.

Rodríguez ha rebut de mans de l'alcalde i del president de l'EMD de Valldoreix plaques de reconeixement, mentre que el fins ara cap de la comissaria ha entregat una còpia d’una fotografia del 1906 amb els primers mossos que va acollir Sant Cugat retratats al Claustre del Monestir.




Manel Rodríguez

Avui és un dia molt estrany, d'alegria, tristesa. He deixat alguna cosa gran. Ara comença la tercera vida.

Josep Maria Vallès

És una mala notícia per a Sant Cugat que perdem el Manel Rodríguez. Ell ha sabut traslladar la seva experiència als comandament. Deixa un gran llegat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.