Ja es poden sol·licitar els ajuts econòmics a l'habitatge

Enguany la partida pressupostària de l'Ajuntament és de 19.000 euros

L'oficina local d'habitatge de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat ahir per Redacció

Des d'aquest dimarts ja es poden sol·licitar els ajuts econòmics a l'habitatge. Amb una dotació de 19.000 euros l'Ajuntament opta per posar la mirada als col·lectius vulnerables com són les unitats de convivència monoparentals o amb persones amb discapacitat. El termini estarà obert fins al pròxim 7 de novembre. Enguany, s'han introduït canvis en el càlcul amb l'objectiu d'afavorir l'accés a l'ajut. Així, en el tram dels ingressos més baixos s'amplia el topall que passa dels 12.000 als 14.000 euros. A més, rebran com a prestació un percentatge més alt de la quota de l'IBI (90%) i no hi haurà un topall màxim d'import de l'ajut.

Pel que fa al tram d'ingressos, aquest també augmenta i passa a ser dels 14.000 als 21.000 euros (anteriorment era de 12.000 a 18.000 euros). En una línia similar, s'incrementa també l'import màxim per aquells amb una renda superior als 21.000 euros, que passa a ser de 500 euros. Finalment, en el tram d'ingressos d'entre 21.000 i 30.000 euros creixen els percentatges de quota d’IBI a percebre com a ajut.

Taula ajuts a l'habitatge 2024 / Foto: Cugat Mèdia

La percepció de la prestació econòmica es calcula en funció de la quota de l'IBI de l'habitatge per al qual se sol·licita, dels ingressos de la unitat de convivència i del nombre de membres que la componen.

Es tracta d'unes prestacions destinades a persones empadronades al municipi propietàries i llogateres d'habitatges. Els tràmits per sol·licitar els ajuts es poden fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament, de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH).