El preu del lloguer a Sant Cugat baixa un 1,24% el segon trimestre

La ciutat segueix la tendència de descens a les zones tensionades assolint els 1.400 euros mensuals


Temes relacionats

Els santcugatencs destinen més del 45% dels seus ingressos al lloguer ( 9/oct/24)

Ja es poden sol·licitar els ajuts econòmics a l'habitatge ( 8/oct/24)


  • Comparteix:

Façana d'un habitatge de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Façana d'un habitatge de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat registra un descens de l'1,24% del preu de lloguer de l'habitatge durant el segon trimestre de l'any, segons les dades presentades aquest dimarts per la Generalitat. Aquesta lleugera baixada, que arriba als 1.401 euros mensuals, segueix la línia de la resta de municipis amb mercat tensionat. No obstant això, la caiguda a les altres ciutats és més notable, amb un 5% entre l'abril i el juny arribant fins als 865,56 euros.


Baixen els contractes nous

Malgrat el descens trimestral del preu del lloguer, els nous contractes s'han desplomat un 17,2% davant el descens de l'1,6% en la resta de municipis sense zones tensionades. Pel que fa a Sant Cugat, entre abril i juny d'aquest any hi ha hagut 369 contractes nous, un 12,7% menys que al primer trimestre. Amb un total de 785 contractes formalitzats aquest 2024, la dada experimenta un descens del gairebé 18% respecte els primer semestre de l'any passat amb 926 signatures.



Per què hi ha menys contractes si baixa el preu?

La portaveu i consellera de Territori, Sílvia Paneque, ha explicat que aquestes dades porten el govern a pensar que hi ha contractes de lloguer que deriven en altres fórmules com el lloguer temporal. Paneque ha insistit en la necessitat d'una regulació del lloguer d''habitatges d'aquesta modalitat i d'habitacions per evitar el desviament dels lloguers habituals cap als temporals. La portaveu ha assenyalat que des de la Generalitat s'estarà "amatent" al seguiment de l'evolució del mercat de lloguer.

Paneque ha destacat el contrast "rellevant" entre el descens del 5% en els municipis amb àrees tensionades davant el 0,6% dels que no estan inclosos en aquesta categoria. "Estem veient com les dades comparatives trimestrals i interanuals tenen un comportament diferent en les zones tenses respecte la resta de municipis", ha constatat tot subratllant "l'impacte" en les rendes en el transcurs del primer trimestre amb la contenció a 140 municipis.

La radiografia actual

De forma global, el preu del lloguer en el conjunt de Catalunya ha baixat un 5,3% en aquest trimestre respecte a l'anterior amb arrendaments de 822,97 euros. Si ens fixem en el segon trimestre de 2023, el preu del lloguer local ha pujat un 9,4% respecte a aquell període quan pagar un lloguer al nostre municipi costava 1.269 euros de mitjana.

Així es desprèn de les dades del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica que recullen un trimestre sencer d'aplicació de la regulació dels preus del lloguer en 140 municipis tensionats. Si es compara amb el mateix període del 2023, van augmentar un 0,1%.

Augment de l'1,7% de preu del lloguer en municipis no tensionats

A la resta de municipis sense zones tensionades, el preu dels arrendaments ha crescut un 1,7% si es compara amb el mateix període de l'any anterior, mentre que en relació al trimestre anterior va retrocedir un 0,6%, fins als 603,83 euros al mes. Pel que fa el nombre de contractes formalitzats, en van ser 4.770, un 1,6% menys en comparació amb els primers tres mesos del 2024.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.