Coneixes el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans?

Sant Cugat és un dels 30 municipis catalans adherits a la iniciativa


Temes relacionats

Zainab Fasiki: 'Gràcies a les xarxes socials, fem que sigui una moda allò que volem canviar' ( 8/oct/24)


  • Comparteix:

Coll Favà, vist des de la coberta del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Coll Favà, vist des de la coberta del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'activista per la prevenció de la mutilació genital femenina a Gàmbia Fatou Nyang i la il·lustradora feminista del Marroc Zainab Fasiki han fet parada a Sant Cugat dins el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Es tracta d'una iniciativa nascuda per donar suport a les persones d'arreu del món que defensen els drets humans i sensibilitzar el jovent sobre les situacions que viuen aquestes persones. La coordinadora del projecte, Clara Sisternas, explica el passat, present i futur del programa.

ESCOLTA-HO

Ciutats Defensores va néixer el 2013, sota l'impuls de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, i tres anys després va passar a ser coordinat pel Fons Català de Cooperació i Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi. Des d'aleshores, s'hi han adherit 30 municipis catalans, d'entre els quals, Sant Cugat. Un projecte consolidat que vol seguir creixent i que cada any acull quatre testimonis de la lluita pels drets humans que recorren diversos centres educatius de Catalunya. Fatou Nyang i Zainab Fasiki han passat per Sant Cugat per explicar les realitats socials a Gàmbia i al Marroc.

Il·lustració i activisme

Clara Sisternes, coordinadora del projecte, ha aprofitat el seu pas pel magazín 'Faves comptades' per presentar les dues dones que han visitat Sant Cugat aquesta tardor. Sobre Fatou Nyang ha explicat que, tot i que ella mateixa havia patit la mutilació genital, no va ser fins que li van haver de fer a la seva filla que es va adonar que més que una pràctica era una "barbàrie". Des d'aleshores, ha dedicat la seva vida a lluitar per aconseguir polítiques en contra de la mutilació genital femenina.

Per la seva banda, Zainab Fasiki va estudiar la carrera d'enginyeria i, un cop va començar a treballar es va adonar de les desigualtats que hi havia en aquest món. Al principi es refugiava en els dibuixos per explicar les situacions que patia i, al cap del temps, es va animar a compartir-los a les xarxes socials. Ha publicat còmics sobre la situació de les dones al Marroc, sobre la sexualitat femenina i sobre els drets de les dones a l'Iran, entre d'altres.

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.