Els restauradors de Volpelleres narren l'evolució d'un 'barri fantasma' a un 'entorn immillorable'

El pregó de la Festa Major del barri dona el tret de sortida a tres dies de gresca


  • Comparteix:

Volpelleres és el barri més jove de Sant Cugat i, per tant, els records del creixement d'aquesta zona són recents. És el que han posat de manifest aquest divendres els restauradors de la plaça dels Rabassaires al pregó de la Festa Major del barri. 'És molt bonic observar com gaudeixen de les il·lusions, els nostres veïns i veïnes', han explicat Ruth Campos, de la pastisseria Amoma, i María José Calderón, de P de Pa. Les pregoneres han reivindicat la qualitat de viure a la ciutat i ho han extrapolat al barri: 'Cal insistir que Volpelleres és Sant Cugat'.

El discurs ha celebrat com el barri va sobreposar-se a la crisi de 2008: "Aquella etapa ja forma part del passat i podem dir que viure i treballar a Volpelleres és un privilegi". Sobre aquella etapa a finals de la primera dècada del mil·lenni, les restauradores han recordat com a Volpelleres se li deia que era un "barri fantasma", o el "barri dels separats", fins i tot.

El pregó també ha fet un reconeixement a la riquesa cultural: "Cal reconèixer totes les famílies que procedeixen d'altres països i cultures i que són també part d'aquesta comunitat".

Aprofitant el micròfon i la presència de les autoritats locals, les restauradores han posat deures a l'Ajuntament. Els han instat a intensificar la neteja i el manteniment, a millorar el sistema d'enllumenat i a incrementar la presència policial. A més, ja pensen en les festes de Nadal: han reclamat que la il·luminació nadalenca s'encengui abans, "de la mateixa manrera que tenen altres barris de Sant Cugat".

CONSULTA AQUÍ TOTES LES ACTIVITATS DE LA FESTA MAJOR DE VOLPELLERES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.