Enxarxada: El nou epicentre de la cultura popular a Sant Cugat

En la nova botiga s'hi troben actualment productes de cinc entitats

Interior de la botiga Enxarxada / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Guillem Andrés

La cultura popular de Sant Cugat té un nou epicentre a la ciutat amb l'obertura de la botiga Enxarxada al carrer Sallés, número 10. En aquesta s'hi troben actualment productes de cinc entitats (Coordinadora d'Entremesos, Gausacs, Caparrots, Coral la Lira i l'Escola de música tradicional) tot i que la voluntat és que s'hi vagin afegint més associacions, també d'esportives o agrupacions de famílies d'alumnes.

L'objectiu i la idea de l'obertura és que els aficionats a la cultura puguin obtenir els productes de l'entitat en un espai concret, ja que fins ara era complicat fer-ho fora dels actes concrets de cadascuna. La impulsora del projecte, Cristina Jiménez, exposa que hi havia aquesta mancança a Sant Cugat, a la qual volen posar remei.

Jiménez té una llarga trajectòria en la cultura popular i en el marxandatge, ja que n'és l'encarregada dels Castellers de Sant Cugat des de fa 15 anys i també ha col·laborat amb altres entitats.

A la botiga també hi ha una part de producció pròpia de la mateixa Jiménez de complements fets amb teixit de cotó. "Hi ha coses encarades a nens petits, altres més cap a adults, tots amb roba 100% cotó i de productes naturals", detalla.


DECLARACIONS

Cristina Jiménez

Amb la mancança que havíem trobat a Sant Gugat de poder trobar un lloc on trobéssim productes de Sant Gugat i on les persones de les entitats, de les associacions, AFAs d'escola, qualsevol que s'hi volia afegir, tenir un punt cèntric on venir a buscar el seu material, doncs va sorgir la idea d'oferir aquest espai físic perquè la gent el tingui com a referència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio