Tres empreses opten a l'adjudicació del nou servei de neteja

L'Ajuntament confia que el servei pugui estar en funcionament el primer trimestre de 2025


  • Comparteix:

Un treballador de la neteja de carrer, a la plaça d'Octavià / Foto: Ajuntament

Un treballador de la neteja de carrer, a la plaça d'Octavià / Foto: Ajuntament

El nou contracte del servei de neteja és una de les principals carpetes que ha d'afrontar l'Ajuntament en aquesta primera meitat del mandat. Una vegada finalitzat el termini per a la presentació d'ofertes són tres les empreses que opten a la prestació del servei de neteja viària i recollida de residus (Fomento Catalan de Construcciones i Contratas, Prezero i UTE Valoriza i Acciona). Els serveis tècnics municipals esperen tenir resolta l'adjudicació a final d'any i que entri en funcionament el primer trimestre de 2025.

Els pròxims passos a fer seran els resultats de les propostes tècniques i econòmiques després de l'estiu. Un cop emès l'informe d'adjudicació del servei, s'haurà de traslladar a l'aprovació del Ple municipal, previsiblement, a finals d'any. La tinent d'alcaldia de Mobilitat, Gestió Urbana i Canvi Climàtic, Cristina Paraira, ha assegurat en una entrevista a Cugat Mèdia que la tramitació arriba segons el termini previst, encara que ha avisat que si hi presentés algun recurs es podria endarrerir el procés.

Aquest nou servei comptarà amb un increment destacat de la partida pressupostària, passant dels 8 milions d'euros per any, de la licitació del 2010 als 12,29 de la licitació actual. L'augment de recursos econòmics anirà acompanyat d'un major nombre d'efectius i d'una ampliació, renovació i millora de la totalitat de la maquinària (camions, escombradores...).


Cristina Paraira

Calculem que si tot va com ha d'anar podriem portar-ho al novembre a aprovació. És una tramitació llarga d'un any de durada. Una altra cosa serà si algú presenta algun recurs, que pot allargar una mica els terminis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.