Art, cultura i reflexió ompliran Sant Cugat amb Manifesta 15

La biennal d'art nòmada europea ha escollit el Monestir de Sant Cugat com un dels seus clústers principals


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat serà una de les seus principals del Manifesta 15 // Foto: Cugat Mèdia

El Monestir de Sant Cugat serà una de les seus principals del Manifesta 15 // Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat acollirà del 8 de setembre fins al 24 de novembre la biennal d'art nòmada europea Manifesta 15, amb la participació de 12 municipis. La ciutat formarà part del Clúster II, Cuidar i cuidar-nos, amb el Monestir com a eix central i Can Quiterià també formant part d'aquesta iniciativa cultural que portarà exposicions, tallers, espectacles i visites a la vila.

Durant aquests dies, els Gegants de Sant Cugat estaran exposats a l'Ajuntament perquè Manifesta 15 necessita l'espai on estan actualment.

CONSULTA TOTS ELS ACTES

Els gegants de Sant Cugat estaran exposats a l'Ajuntament durant el Manifesta 15

Els gegants de Sant Cugat estaran exposats a l'Ajuntament durant el Manifesta 15 / Foto: Ajuntament



3 SETEMBRE – 14 NOVEMBRE | D(Ó)NA OPORTUNITAT. L'ART COM A EINA DE TRANSFORMACIÓ SOCIAL. DE MARTA FÀBREGAS I BERTA NAVARRO

L'entrada als jardins del Monestir acullen aquest projecte de mediació artística que té l'objectiu de generar ponts dialèctics, a partir de la reflexió sobre "les noves oportunitats", en concret aquelles que es generen en el moment en què una persona pren la decisió, de deixar el seu país d'origen i establir-se en un lloc nou. La proposta posa el focus de la mediació en testimonis de dones que es trobin en aquest context a Sant Cugat.

8 SETEMBRE – 24 NOVEMBRE | CUIDAR I CUIDAR-NOS. SEU DEL CLÚSTER MANIFESTA 15 BARCELONA METROPOLITANA

El Claustre del Monestir de Sant Cugat és el clúster Cuidar i cuidar-nos de Manifesta 15 que presenta obres que no només posaran llum a les complexitats de la condició humana, sinó també a què significa formar part de mons més que humans.

8 SETEMBRE – 24 NOVEMBRE | #LAMEVARIPOLLET. DE NORA ANCAROLA

Un projecte col·lectiu que acciona i reflexiona sobre com podríem transformar les ciutats amb perspectiva feminista a través del cas obert de Ripollet. A Cal Quiterià.

8 SETEMBRE – 26 GENER | MÀQUINES, RULETES, TRUCS I TRAMPES

Prenent com a punt de partida el Casino de l'Arrabassada, que a principis del segle XX constituïa el complex lúdic i cultural burgès en la Serra de Collserola, l'exposició es proposa com un assaig circular que vincula la decadència a la cultura de l'excés. A Cal Quiterià.

17 SETEMBRE – 22 SETEMBRE | FOCUS WEEK

La Focus Week de Manifesta 15 a Sant Cugat s'inaugurarà el 17 de setembre. El dia 18 acollirà el Brodat Col·lectiu "Memòria teixida" amb Daniela Duarte i l'exposició "Maquines, Ruletes, Trucs i Trampes". Durant la setmana es projectarà el curt "El bon auguri" (2024) d'Alba Bressolí i es podrà veure la performance Òrbita Circular. També hi haurà lloc per la música amb el concert d'Irene & Adri i de Sant Cugat DJ Cool Claxon. "House de vermut".

17 SETEMBRE – 24 NOVEMBRE | CUIDEM

Exposició fotogràfica on L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFA) i l'espai artístic educatiu Taller Triangle s'han preguntat què cuiden, tant si són persones que pateixen la malaltia com si són infants, tothom ha representat una cosa important que cuida. A la seu del Monestir.

18 SETEMBRE – 3 NOVEMBRE | LA VITALITAT: UNA ACTITUD. EXPOSICIÓ SOBRE EL PROJECTE ARTÍSTIC INTERGENERACIONAL

Mostra que testimonia i explica el procés de projecte artístic comunitari (amb fotografies i amb dibuixos originals). A l'Espai Àgora (OAC) de l'Ajuntament.

7 OCTUBRE – 17 NOVEMBRE | FEM UN MUSEU

La proposta busca acostar el món de l'art a col·lectius en risc d'exclusió social i, més concretament, a col·lectius de persones amb diversitat funcional. Al Museu del Monestir.

11 OCTUBRE – 13 OCTUBRE | PATRIMONI VIU – JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

Aquest projecte del Museu de Sant Cugat té per objectius difondre la història i el patrimoni cultural de la ciutat mitjançant unes jornades culturals que tracten un tema històric concret a cada edició, i que coincideixen amb les dates de la celebració a Catalunya de les Jornades Europees del Patrimoni.

12 OCTUBRE I 9 NOVEMBRE | DISSABTES FAMILIARS

Els Dissabtes familiars aporten una proposta pedagògica per tal que els nens i nenes i les seves famílies aprenguin plegats. Al Museu del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.