Ja està enllestida la passera del parc Torrent dels Ferrussons

Les millores han consistit en la reparació de la barana, de les travesses malmeses i la instal·lació d’un nou fanal


Temes relacionats

Pas endavant per a l'arranjament del parc del Torrent de Ferrussons ( 5/ago/23)


  • Comparteix:

La passera del parc del Torrent dels Ferrussons, rehabilitada / Foto: Ajuntament

La passera del parc del Torrent dels Ferrussons, rehabilitada / Foto: Ajuntament

Els treballs per millorar el pont i les escales del parc Torrent de Ferrussons, entre Coll Fava i Can Magí, han acabat i la instal·lació ja llueix nou aspecte. En una entrevista a Cugat Mèdia la presidenta del consell de barris del Centre, Esther Madrona, ha explicat que les obres han consistit en la substitució de les travesses de fusta malmeses, la reparació de la barana i la instal·lació d'un nou fanal per millorar la il·luminació. La proposta sorgeix dels pressupostos participatius de 2020-2021 i ha tingut un cost de 50.000 euros.

ESCOLTA-HO


La rehabilitació del pont de Can Vernet, un projecte pendent

I d'una passera enllestida, a una altra provisional; la del pont de Can Vernet, que està pendent de fer. La regidora ha posat el focus en el fet que el pont de Can Vernet és un monument i, per tant, això ''allarga una mica més''. Madrona ha puntualitzat que s'està a punt d'habilitar una passera provisional just al costat del pont per facilitar el trànsit del veïnat a banda i banda del barri.

El pont es manté tancat des de maig de 2021 per uns despreniments i el juliol de l'any passat es van engegar els treballs de prospecció, exploració física, constructiva i material i de recerca arqueològica per concretar com ha de ser el projecte de restauració. Uns treballs previs que desenvolupava una empresa privada i que tenien un cost de 48.239 euros, que assumeix la Diputació de Barcelona.

Activitats al centre, bicibus i marxa nòrdica per a la gent gran

De cara al setembre i fins abans de la campanya de Nadal, la presidenta del consell de Barris del Centre ha manifestat la seva intenció ''que hi hagi activitat variada en el centre de la ciutat'' amb un ventall d'opcions per a tots els públics. La regidora ha parlat de la possibilitat de programar un cinefòrum per als més menuts als jardins del Vallès o, per als més joves i també a la mateixa ubicació, una jornada de cultura urbana.

Madrona ha avançat que s'està treballant en l'estudi d'una prova pilot per aconseguir implementar el concepte del bicibus a les escoles del centre de la ciutat. ''Hi havia un col·lectiu interessat a poder fer alguna prova. Ho treballarem, evidentment, de manera conjunta amb les AFE'', ha matisat. I per a la gent gran, la presidenta ha pensat a impulsar l'activitat de la marxa nòrdica per dinamitzar el col·lectiu.

Més verd i més ombra a la ciutat

Un altre dels projectes sorgits dels pressupostos participatius és el de la creació d'un nou espai verd a la plaça de Sant Pere. ''La idea és poder optimitzar una mica més aquest espai, posar-lo una mica més verd i, per tant, generar un nou espai de trobada també dins les ombres'', ha exposat Madrona.

En paral·lel i amb l'objectiu de fer una ciutat més amable davant la crisi climàtica i l'augment de les temperatures, la regidora ha esmentat el projecte d'ombres que es tirarà endavant a la plaça dels Quatre Cantons i als jardins de Sant Francesc amb la instal·lació de pèrgoles. ''Aquests projectes ja s'estan treballant i ja s'està buscant la millor solució'', ha confirmat.






Esther Madrona

Ha quedat estupenda, per entendre'ns. Hem substituït la majoria de les travesses de fusta que estaven malament. S'ha reparat també una mica la barana i també s'hi ha instal·lat una mica més d'il·luminació perquè també és una d'aquestes coses que els veïns comentaven, que aquell entorn quedava poc il·luminat, sobretot a la nit.

Esther Madrona

Ara estem en un punt de començar a habilitar una passera provisional, just al costat del pont per aconseguir aquest trànsit que tant i tant reivindicaven els veïns entre els dos costats del barri perquè certament, allà al llarg del dia hi ha molt trànsit.

Esther Madrona

També s'està tirant endavant el projecte d'ombres a la plaça dels Quatre Cantons i dels jardins de Sant Francesc amb la instal·lació d'algun tipus de pèrgoles. De fet, un dels grups de treball que tenim actius ara mateix és el d'Espai Públic i justament s'està parlant de la remodelació aquesta de la plaça de Sant Pere i de la instal·lació de les pèrgoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.