La gratuïtat de la C-16 entre Terrassa i Manresa començarà el 4 de novembre

L'autopista passa per Sant Cugat en el seu recorregut entre Barcelona i Manresa


  • Comparteix:

Peatge central de l'autopista C-16 a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet / Foto: ACN

Peatge central de l'autopista C-16 a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet / Foto: ACN

El consell executiu ha aprovat aquest dimarts les modificacions de la concessió de la C-16 per permetre la gratuïtat del peatge per als trajectes de mobilitat obligada entre Terrassa i Manresa. La mesura entrarà en vigor a partir del 4 de novembre, per a viatges d'anada i tornada el mateix dia, de dilluns a divendres no festius. Els conductors s'hauran de registrar prèviament i utilitzar un sistema de pagament dinàmic (Via-T o l'app gratuïta Satelise). En el cas de les motocicletes, com que cal un procés d'adaptació tecnològic, la gratuïtat es començarà a aplicar a partir del 16 de novembre.

La mesura, anunciada al març per la consellera de Territori, Ester Capella, pretén optimitzar les vies d'alta capacitat i descongestionar-ne d'altres, millorant així la seguretat.

La gratuïtat a la C-16 s'aplicarà al tram entre Terrassa i Manresa (barreres troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet) als conductors que es registrin. El sistema de registre estarà operatiu a principis d'octubre al web d'Autema.

Així mateix, s'homogeneïtzen la resta de descomptes en dia laborable (de dilluns a divendres no festius) amb una bonificació del 40,47% al tram Manresa-Terrassa per als trajectes en hora punta de 6.30 h a 10.30 h i de 17 h a 21 h, per a totes les categories tarifàries, amb pagament dinàmic.

També es manté la gratuïtat a la Ronda de Manresa a la barrera lateral, amb origen o destinació al nord, mitjançant qualsevol mitjà de pagament dinàmic o amb el registre previ de la matrícula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.