El Monestir centralitza els actes de la Diada de Sant Cugat

Del 25 al 28 de juliol es commemoren els actes d'homenatge al màrtir Sant Cugat


  • Comparteix:

Celebració de Sant Cugat al Monestir / Foto: Cedida

Celebració de Sant Cugat al Monestir / Foto: Cedida

Entre dijous i diumenge el Monestir centralitza els actes de la Diada de Sant Cugat. Aquest dia 25 es fa l'obertura dels actes amb el recorregut guiat del camí de Sant Jaume, els quals s'allargaran fins diumenge amb la visita guiada al Monestir.

Divendres únicament es farà la visita al Claustre de nit, a partir de les 22 h. En aquesta es podran descobrir alguns costums, a la llum de llànties i espelmes, amb una degustació final com les que es donaven en les ocasions més especials.

La majoria d'actes es concentren dissabte amb activitats al llarg de tot el dia. Al matí hi haurà dues visites diferents al Monestir. La primera, a les 10 h, es podrà entrar en alguns dels seus espais desconeguts. L'activitat té un preu de 8 euros. Per altra banda, a les 11:30 h, es fa una visita gratuïta en què s'explicarà la història del Monestir, els seus usos i el seu valor. A la tarda es farà l'acte central, amb una missa solemne a l'església i l'homenatge al màrtir Sant Cugat al Claustre.

Finalment, a la nit de dissabte tindrà lloc la presentació del projecte 'Escenaris de la Història de Catalunya', desenvolupat per la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya. A continuació, Gregotechno portarà el cant gregorià al segle XXI amb una performance de fusió sonora entre el cant gregorià i la música electrònica contemporània.

CONSULTA L'AGENDA D'ACTES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.