Tercer mes consecutiu d'augment del consum d'aigua a Sant Cugat

El municipi continua amb un consum inferior al topall marcat per la Generalitat, que actualment és de 262 l/h/d


Temes relacionats

Sant Cugat torna a la fase d'alerta de sequera per la millora dels embassaments (28/jun/24)


  • Comparteix:

Imatge d'una aixeta / Foto: ACN

Imatge d'una aixeta / Foto: ACN

Tercer mes consecutiu d'augment del consum de l'aigua a Sant Cugat, amb un còmput, al juny, de 202 litres per habitant i dia. Malgrat aquest increment de sis litres, respecte al maig, i de 12, respecte a l'abril, la ciutat continua sense sobrepassar el màxim marcat pel decret de sequera. Un màxim que, fins al 28 de juny se situava als 240 l/h/d i, a partir del 28, en passar d'estat d'excepcionalitat a estat d'alerta, va pujar fins als 262 l/h/d. Sant Cugat no estava en estat d'alerta des del novembre de 2022.




Aquest gràfic mostra el consum d'aigua registrat a Sant Cugat des del juliol de 2022 fins a l'abril de 2024, segons les dades recopilades per Cugat Mèdia a partir del Portal de la Sequera de la Generalitat de Catalunya

A la segona quinzena de juliol, els embassaments de Catalunya es troben al 35,19% de la seva capacitat, segons dades d'aquest dimarts del Portal de la Sequera. Això significa que estem lleugerament per sota que al maig (37%), però encara 10 punts percentuals per sobre que a l'abril (25,86%).

Retorn a la fase d'alerta

La ciutat va tornar oficialment a la fase d'alerta el passat 28 de juny, una situació en la qual no es trobava des del novembre de 2022. El canvi de fase, que es va aplicar a tot el sistema Ter-Llobregat amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), ha suposat la reducció de les restriccions en 202 municipis, principalment a l'àrea de Barcelona.

A Sant Cugat i als altres 201 municipis del sistema Ter-Llobregat, l'aixecament de mesures implica que el límit del consum diari augmenta de 230 a 250 litres per habitant, tot i que en el cas de Sant Cugat el topall s'eleva fins als 262, ja que el municipi compta amb una aportació extra pel volum de consums industrials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.