Això és el que pots fer en fase d'alerta per sequera si tens una piscina privada

La nova situació per sequera flexibilitza les restriccions


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat entrarà, una vegada es publiqui aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en fase d'alerta per sequera. D'aquesta manera, el sistema Ter-Llobregat, on s'integra el municipi, rebaixa les restriccions, que principalment se centren en limitacions a l'ús agrícola, ramader, industrial i recreatiu. L'afectació en l'ús domèstic es concreta en restriccions en el reg de jardins i la prohibició d'omplir piscines si no disposen d'un sistema de recirculació d'aigua per reposar la pèrdua, és el primer ompliment i les dels centres educatius desmuntables amb capacitat inferior als 500 lites. En aquesta fase, el consum total està limitat als 250 litres per habitant i dia (inclou les activitats econòmiques i comercials), tot i que en el cas de Sant Cugat el topall s'eleva fins als 262, ja que el municipi compta amb una aportació extra pel volum de consums industrials.

Així, la situació per sequera retorna a l'escenari de novembre del 2022, quan es va activar la fase d'alerta. Això té afectacions en els consums, el reg públic i privat, la neteja urbana, les fonts ornamentals, la neteja de vehicles i les piscines tan públiques com privades.

En aquest darrer cas, l'omplerta de piscines està limitada. Segons el Pla Especial de Sequera (PES), en fase d'alerta la utilització d'aigua per a l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

  • El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
  • El primer ompliment de piscines de nova construcció o l'ompliment que respongui a obres de rehabilitació de la piscina o de modificació del vas.
  • En centres educatius, l'ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d'infants.
  • L'ompliment i el reompliment de les piscines de les instal·lacions juvenils inscrites en el Registre d'Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de la Joventut.
  • L'ompliment i el reompliment de les piscines d'ús terapèutic ubicades en hospitals i centres d'educació especial.
  • L'ompliment i el reompliment de les piscines destinades al bany de persones que disposen d'una avaluació del grau de discapacitat en la qual consta que pateixen alteracions de la conducta.


  • Aquestes limitacions no s'apliquen a les piscines d'aigua de mar que s'omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d'abastament i de sanejament públiques.

    Limitacions en el consum d'aigua per usos

    En la fase d'alerta, s'estableix una reducció d'aigua respecte al consum normal del 30% per a usos recreatius que impliquin reg i del 5% per a altres usos recreatius, del 25% per a reg agrícola, del 10% per a usos ramaders i del 5% per a usos industrials.

    Pel que fa a l'abastament domèstic, el consum està limitat a 250 litres per habitant i dia. En el cas de Sant Cugat, aquest topall augmenta en 12 litres més de dotació extraordinària per fer front al volum del consum industrial. Per assolir aquestes xifres, es concreten limitacions particulars per a determinats usos urbans.

    Aquestes són les restriccions principals:
  • Limitació del reg de zones verdes d'ús públic. S'ha de fer en l'horari de menys insolació (de 20 a 8 h) i amb la dotació mínima indispensable.
  • Limitació del reg zones verdes ús privat. S'ha de fer en l'horari de menys insolació (de 20 a 8 h) i amb la dotació mínima indispensable. El reg es pot realitzar un màxim de dos dies per setmana.
  • Limitació neteja vehicles. Queda limitada a la neteja en establiments especialitzats amb sistemes de recirculació d'aigua o fora d'aquests, només vidres, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb galleda i esponja. Queden exclosos aquells vehicles de serveis d'emergències, transport d'animals o de residus.
  • Limitació a la neteja carrers, clavegueram i façanes. Es farà amb la mínima aigua possible. Queda prohibit, però, als particulars que facin la neteja amb mànega.


  • CONSULTA EL PLA D'EMERGÈNCIA PER SEQUERA DE SANT CUGAT



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.