FGC rehabilitarà 22 trens de la sèrie més antiga de la línia Barcelona-Vallès

Els treballs de condicionament imiten el disseny interior i exterior dels trens estrenats el 2022


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya rehabilitarà 22 trens de la sèrie 112, la més antiga, que actualment encara circulen per la línia Barcelona-Vallès. Amb les actuacions previstes, els trens, que tenen gairebé 30 anys, podran allargar la seva vida útil 15 anys més. L'interiorisme i el disseny exterior seran molt semblants als de la línia 115, estrenats l'any 2022.


El projecte, pressupostat en 16,3 milions d'euros, preveu la millora de la comunicació, amb la incorporació de pantalles d'informació pels viatgers, nous ports de connexió USB i més seients plegables. També es retiraran les barreres de vidre, per fer sensació d'amplitud al tren, i es repintaran portes, agafadors i altres elements del tren.

S'han incorporat pantalles informatives

S'han incorporat pantalles informatives / Foto: Cugat Mèdia

La incorporació dels trens es farà de forma progressiva. Actualment, s'està rehabilitant un tren que servirà de prototip, i a la tardor, quan aquest tren estigui totalment rehabilitat, es posarà en circulació. Això permetrà retirar de les vies un altre tren, que es rehabilitarà en un termini de dos mesos, de manera que cada dos mesos es reincorporarà a la circulació un tren rehabilitat i se'n retirarà un de vell per al seu condicionament.

Les barreres de vidre s'han retirat

Les barreres de vidre s'han retirat / Foto: Cugat Mèdia


Presentació del projecte

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyada del president d'FGC, Antoni Segarra, han visitat aquest dijous el prototip al Centre Operatiu de Rubí (COR) dels FGC. La consellera ha tret pit del bon funcionament dels FGC. "Són l'estructura principal del nostre sistema de transport públic", ha dit. En aquest sentit, Capella ha defensat la renovació dels trens per "continuar garantint la seva competitivitat, qualitat, fiabilitat, seguretat i confort d'aquests serveis".


Ester Capella

Els serveis de fgc són l'estructura principal del nostre sistema de transport públic. Per això el repte és continuar garantint la seva competitivitat, qualitat, fiabilitat, la seguretat i el confort d'aquests serveis



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.