L'activitat formativa del Centre d'Art Maristany es reubica a la Casa Aymat

SOS Maristany treballa per construir una entitat d'artistes contemporanis


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una exposició al Centre d'Art Can Maristany / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una exposició al Centre d'Art Can Maristany / Foto: Cugat Mèdia

El nou programa d'Arts Visuals Municipals preveu reubicar totes les activitats formatives que fins ara es desenvolupaven al Centre d'Art Maristany (CAM) a la Casa Aymat. Tot i que des del consistori ja han reconegut que això implicarà una reducció de l'aforament, han assegurat que es mantindrà tota l'oferta de tallers. Una solució, però que no acaba de convèncer les portaveus de SOS Maristany, Mònica Kopatschek i Ana López, que han categoritzat 'd'informativa' la reunió que han mantingut amb l'Ajuntament per abordar la reubicació. És per això, que han anunciat que es troben 'en procés de constituir una entitat d'artistes contemporanis' per participar activament al Consell de Cultura municipal i evitar així 'una situació com aquesta'.

Segons ha informat aquest dimarts 7 de maig l'Ajuntament en roda de premsa, la part expositiva de 2024 queda reubicada, amb el vistiplau de "tots els implicats", a la planta 2 de Cal Quitèria ja que el projecte forma part del Manifesta 15 Barcelona Metropolitana i aquest equipament n'és la segona subseu.

L'Ajuntament ha avançat que tot i que no és definitiu, amb "molta probabilitat" el projecte impulsat pel Col·lectiu Windown, que fins ara operava a la Casa Aymat els divendres a la tarda, es traslladarà a les instal·lacions del Museu de Sant Cugat a partir de la tardor en la mateixa franja horària.

Es tracta, però d'una situació temporal de reubicació dels projectes de Can Maristany, ja que l'objectiu és acabar traslladant-los a la que serà en un futur l'antiga biblioteca Gabriel Ferrater. Un espai que no només seria expositiu sinó que també es destinaria a la formació. Maristany està previst que tanqui les seves portes el mes de juny.




Mònica Kopatschek

Estem en procés de constituir una entitat d'artistes contemporanis per així participar activament al Consell de Cultura municipal i evitar així una situació com aquesta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.