Ja hi ha data de judici per la querella contra els gestors del Mercat Vell per soroll

L'acusació la van presentar el 2016 uns veïns del carrer de l'Endevallada


  • Comparteix:

Imatge del Mercat Vell de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del Mercat Vell de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La querella penal que uns veïns del carrer de l'Endevallada van interposar contra els gestors del Mercat Vell el 2016 acabarà als jutjats de l'Audiència de Barcelona. Serà en un judici previst per als dies 15, 16 i 17 d'octubre, en el qual Gourmets de Sant Cugat i L&MG Europe Partners s'hauran de defensar d'una acusació de delictes contra el medi ambient i falsedat documental. Les dates les ha avançat el digital 'Crónica Global' i les han confirmat a Cugat Mèdia des de Gourmets.

Els fets es remunten al maig de 2016 quan una família del carrer de l'Endevallada va demandar les empreses gestores i l'enginyer de les obres del Mercat Vell per excés de soroll (delictes contra el medi ambient). La querella també exposava delictes de falsificació de documents i de certificats perquè els treballs no van tancar les màquines de climatització. En tot cas, des de Gourmets asseguren que aquests aparells ja incorporen protecció acústica.

El jutjat número 2 de Rubí va assumir en primera instància el cas i va dictar sobreseïment provisional, ja que no va veure provada la perpretació de delicte. L'Audiència de Barcelona va revocar l'arxivament i va acordar la continuïtat de la instrucció; el març de 2017 apuntava que havia trobat indicis de delictes contra el medi ambient i falsedat documental.

El membre de Gourmets Lluís Martínez confia que la justícia els donarà la raó. En declaracions a Cugat Mèdia, ha negat les acusacions de falsedat documental i ha assegurat que el rentaplats es va deixar d'utilitzar fins que es va canviar per un que no generés cap perjudici acústic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.