L'increment de l'import de les factures del subministrament energètic centren la majoria d'atencions de l'OMIC

L'oficina publica les dades de 2023 coincidint amb el Dia Mundial dels Drets del Consumidor


  • Comparteix:

Imatge del carrer Santiago Rusinyol / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del carrer Santiago Rusinyol / Foto: Cugat Mèdia

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor ha registrat el 2023 un total de 2.072 atencions a consumidors. D'entre totes, 612 es tractaven de reclamacions i 35 eren denúncies o queixes cap a un establiment comercial. La majoria d'assistències són en relació a les empreses de contractació de gas, electricitat i telecomunicacions; i per reclamacions pel tancament de centres d'estètics o odontològics sense previ avís.

L'OMIC fa un paper, més enllà d'assessor, de mediador entre empreses i consumidors. Quan un client presenta una reclamació a l'oficina, aquesta engega un període de 30 dies naturals per a que les empreses responguin i contactin amb el client per resoldre el problema. Del total de reclamacions del 2023 a l'OMIC, el 59% han obtingut respostes de les empreses reclamades, i un 54% amb resolucions favorables al consumidor.

Pel que fa a les empreses de subministrament de llum i gas, les reclamacions han anat relacionades amb l'increment de l'import de les factures, amb la diferència entre el preu inicial en la contractació del servei i el posterior import, i per deixar d'enviar les factures mensualment. Les empreses de servei elèctric (llum) representen el 17,22% de les atencions, mentre que les de gas són el 10,45%. Per la seva part, i en menor percentatge, hi ha les subministradores de telecomunicacions, els serveis financers, assegurances, transport privat i serveis turístics.

Durant el 2023, l'OMIC va fomentar més campanyes d'informació sobre temes d'interès ciutadà a través de xarxes socials, premsa i comerços de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.