Noestasola i l'escriptora Carme Cabús uneixen reflexions sobre la violència de gènere

Òmnium Cultural Sant Cugat ha organitzat un col·loqui amb motiu del 8-M


  • Comparteix:

La dificultat a l'hora de denunciar les agressions i la normalització de les relacions amb maltractament van centrar l'acte que Òmnium va organitzar dimecres passat, a la seva seu, en el marc dels actes del 8-M. Ho ha fet de la mà de les membres de No estàs sola, Michaelle Cattelan i Esmeralda Pierulivo, i l'escriptora Carme Cabús, que ha aprofitat per presentar el seu nou llibre 'Històries amb homes'.

Cabús ha publicat recentment l'obra que incorpora 35 contes curts on relata diverses relacions de violència de gènere entre un home i una dona. Cada conte és una història diferent i cap d'elles acaba bé, però a mesura que passa cada capítol, la protagonista en qüestió "es va fent una mica més forta".

L'escriptora ha assegurat que en els seus relats hi ha un camí de rebel·lia, per part de la dona, contra tot allò que els hi han ensenyat i han viscut dins el nucli familiar. Cabús afirma que els homes no són masclistes, ho és la societat i, a vegades, també ho són les dones.

No estàs sola dona informació i sensibilitza el municipi sobre la violència masclista. Elles no exerceixen "com a terapeutes", només fan escolta activa i servei d'acolliment, com a supervivent que parteix de la seva pròpia experiència o com a voluntària. En el cas de trobar-se amb la situació, deriven el problema al Servei d'Atenció a la Dona de l'Ajuntament.

Entre les tres ponents han debatut sobre la normalització del maltractament i la doble victimització que s'exerceix quan una dona denuncia maltractament psicològic o físic per part del seu agressor i es jutja la seva versió dels fets i se sospita sobre la seva veracitat. Michaelle Cattelan remarca el fet de tirar enrere o qüestionar-se a si mateixa durant el procés d'intent de denúncia.

En l'actualitat, hi ha dones que arriben a normalitzar el maltractament, han subratllat les ponents. Les tres invitades coincideixen que la violència masclista continua present en la nostra societat i que les coses han millorat molt, però encara falta molt de recorregut per a fer.


Carme Cabús

En totes aquestes relacions, aquestes dones fan un camí de rebel·lia contra tot allò que els hi han ensenyat i han viscut dins de les famílies perquè la visió que hi ha és que no són els homes masclistes, és la societat i, a vegades, les dones també són transmissores del mateix masclisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.