Decretats els serveis mínims per la vaga del 8-M

El Departament d'Empresa i Treball ha decretat serveis mínims de fins al 85% en els serveis essencials


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la vaga feminista de 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la vaga feminista de 2023 / Foto: Cugat Mèdia

El departament d'Empresa i Treball ha decretat serveis mínims de fins al 85% en els serveis essencials per a la vaga convocada el proper 8 de març pels sindicats CGT, IAC i Intersindical-CSC. L'aturada, emmarcada en les reivindicacions del Dia Internacional de les Dones, afecta els treballadors de l'administració pública i de la iniciativa privada, i en el cas del Govern s'ha considerat oportú que per a les atencions de les urgències es presti un 85% del servei. Per a les empreses de seguretat privada es decreta un ventall que va del 60 al 80% del personal en funció del tipus d'activitat. En el cas dels transports públics ferroviaris i per carretera també s'ordena un servei mínim del 85%.

En el cas de ràdios i televisions públiques el Govern estipula uns serveis mínims del 50% i en altres apartats, per exemple, com les farmàcies de guàrdia es decreta el manteniment del servei.

L'ordre signada pel conseller Roger Torrent marca també mínims per a tots i cadascun dels departaments del Govern que van des del 10 al 50% de les plantilles. Per exemple, en el cas del departament d'Educació, els menjadors i les cuines hauran de mantenir la meitat del personal.

Serveis mínims municipals

L'Ajuntament també ha dictat els serveis mínims als serveis municipals essencials. Així, està garantit un auxiliar de suport logístic a les escoles i instituts públics; en el cas de l'escola La Mirada, dos; i en el cas de les escoles d'Art i de Música, un per cada franja.

En els equipaments municipals, es garanteixen dos auxiliars a la Biblioteca Gabriel Ferrater, a la Casa de Cultura i a la Consergeria de l'ajuntament i un auxiliar a la Casa Mònaco, el Casal de Mira-sol, el Casino de la Floresta, al Centre Sociosanitari de la Floresta i el Casal de les Planes.

També s'han establert serveis mínims a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (un gestor), a la brigada (un oficial), a Protecció Civil (un tècnic), a Tecnologia (un tècnic), a Comunicació (un efectiu) i a Territori (un arquitecte).

Pel que fa als centres educatius municipals, aquest és el desplegament mínim previst:
  • Escola Municipal de Música/Conservatori: una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla.

  • Professorat PFI/PTT: una persona de l'equip.

  • Escola Municipal d'Art i Disseny: una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla

  • Taller Triangle: un coordinador i un terç de la plantilla.

  • Escoles bressol municipals: director de les escoles bressol, director de cada centre i la meitat de la plantilla a Gargot, Cavall Fort, Tricicle, Montserrat, Mimosa, El Niu i El Molí.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.