El Mercat de Pagès de Mira-sol celebra la Festa del Consum Responsable

Actuacions teatrals, exposicions i activitats festives són algunes de les propostes de la jornada que tindrà lloc aquest dissabte


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Mercat de Pagès de Mira-sol, ubicat davant el Casal de Mira-sol tots els dissabtes / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu del Mercat de Pagès de Mira-sol, ubicat davant el Casal de Mira-sol tots els dissabtes / Foto: Cedida

El Mercat de Pagès de Mira-sol acull aquest dissabte la Festa del Consum Responsable. Una jornada centrada a sensibilitzar el veïnat sobre l'impacte que té l'alimentació sobre les persones, la terra, el medi ambient i la societat. La proposta, que es farà davant el Casal de Mira-sol de 10 h a 14 h (amb dinar inclòs), comptarà amb parades de productors i elaboradors, un espai de jocs sobre consum responsable i un mercat d'intercanvi, entre d'altres. El Mercat de Pagès de Mira-sol és una iniciativa amb tres anys de vida que va néixer des de la co-coordinació entre l'Ateneu de Sant Cugat i la Xarxa de Consum Solidari. Àngels Cardona, responsable del Mercat de Pagès de Mira-sol; i Adrià Gratacós, responsable de comunicació de la Xarxa de Consum Solidari, han visitat aquesta setmana el programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per parlar de la iniciativa i els objectius de futur.

ESCOLTA-HO

"Les veïnes tenen l'oportunitat de parlar directament amb el pagès i amb l'elaborador, la qual cosa facilita i s'estableix una relació de xarxa amb el veïnat", posa en valor Cardona durant l'entrevista on ha explicat que la proposta de Mira-sol sorgeix directament dels veïns del districte a través dels pressupostos participatius.

Àngels Cardona, responsable del Mercat de Pagès de Mira-sol; i Adrià Gratacós, responsable de comunicació de la Xarxa de Consum Solidari durant el programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat

Àngels Cardona, responsable del Mercat de Pagès de Mira-sol; i Adrià Gratacós, responsable de comunicació de la Xarxa de Consum Solidari durant el programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia


Programació Festa del consum responsable

  • Durant tot el matí
  • hi haurà parades de productores i elaboradores, espai de joc especial sobre consum responsable, mercadet d'intercanvi, i alguna sorpresa més (que no han desvetllat).
  • 12 h Showcooking d'en Rodolfo Pagès sobre el carbassó
  • , organitzat per la Xixa Teatre amb la participació de Núria Coll (Ets els que menges) i els pagesos del mercat del pagès.
  • 13 h Vermut musical amb Dos Mirades.
  • 14 h Dinar popular a càrrec de Cuiners Tsuru.


  • Al Mercat de Pagès de Mira-sol es troben productes ecològics i de proximitat

    Al Mercat de Pagès de Mira-sol es troben productes ecològics i de proximitat / Foto: Cedida


    Un projecte consolidat

    Amb tres anys de trajectòria, el Mercat de Pagès de Mira-sol s'ha consolidat com un dels principals espais de consum responsables al districte. Cada dissabte, una desena de pagesos, productors i elaboradors del territori s'assenten davant el Casal per vendres productes frescos, de temporada, de proximitat, ecològics i artesanals. Ho fan de manera directa i sense intermediaris. La iniciativa pretén ser un espai de construcció de la sobirania alimentària i de recuperació del control per part de productors i consumidors. A més, busca ser un espai de recuperació de l'espai públic per part del veïnat.

    La Xarxa de Consum Solidari gestiona també els mercats de pagès de Vilassar de Dalt, Fort Pienc, Guinardó, Germanetes, Sants - Les Corts, Sagrada Família, Ciutat Vella i Sant Antoni.

    RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA


    Àngels Cardona

    Les veïnes tenen l'oportunitat de parlar directament amb el pagès i amb l'elaborador, la qual cosa facilita i s'estableix una relació de xarxa amb el veïnat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.