Valldoreix convocarà una taula de treball amb l'Ajuntament, veïns i Mossos per abordar els problemes de seguretat

El president Cortés va anunciar-ho a l'última junta de veïns del territori


  • Comparteix:

A Valldoreix van instal·lar-se dues càmeres de seguretat per llegir matrícules i enregistrar imatges des de fa un any / Foto: Ajuntament

A Valldoreix van instal·lar-se dues càmeres de seguretat per llegir matrícules i enregistrar imatges des de fa un any / Foto: Ajuntament

Front comú a Valldoreix per afrontar els problemes de seguretat al territori, on l'EMD no té competències. El president de l'EMD, Juanjo Cortés, convocarà en breu una taula de treball per tractar aquest tema integrada per l'EMD i els seus representants polítics; el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell; representants veïnals i d'entitats de Valldoreix i els caps de Policia Local i Mossos. Això va anunciar Cortés a la darrera junta de veïns arran de la preocupació de Vox per la falta d'informació sobre la moció aprovada al setembre per reforçar la seguretat en 'zones conflictives'.

En aquella moció de Vox, el partit apuntava punts negres al territori com la Guinardera, Rossinyol, Sant Jaume, i sobretot, l'estació de FGC. A la junta de veïns de desembre, el president Cortés va anunciar la convocatòria d'aquesta taula de treball per rebre informació de primera mà de les incidències al territori en matèria de seguretat.

Cortés va dir que "a Valldoreix, tota la vida hi ha hagut robatoris en els últims 100 anys", exposant la seva vessant d'historiador. "La crònica negra de Valldoreix té una història llarga", va afegir tot remarcant que la tipologia d'habitatge, de ciutat jardi, amb bones connexions i envoltada de bosc del territori propicia la realització de robatoris.

No obstant això, i en declaracions a Cugat Mèdia, Cortés defuig l'alarmisme i aposta per parlar de la problemàtica "preocupant-nos i ocupant-nos". A la junta va subratllar la feina de patrullatge de Policia Local i Mossos, en especial la vigilància en helicòpter dels segons per cobrir un territori extens amb una important massa forestal.

Requerit per Vox sobre l'obertura de la comissaria de barris ubicada a Valldoreix, el president va apuntar que l'Ajuntament, que és qui té les competències en seguretat, "està treballant-hi". Fonts municipals de l'Ajuntament consultades per Cugat Mèdia ho confirmen, tot i que no hi ha data d'obertura com va dir el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, en una entrevista al mitjà públic on va apuntar que la futura incorporació de vuit agents a la Policia Local.

La sensació de seguretat a Sant Cugat

Els santcugatencs veuen una ciutat més protegida, en termes de seguretat, segons l'últim l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament, al juliol. Determina que la seguretat passa de ser el cinquè problema de la ciutat al gener de 2023 a ser el sisè, mig any després. Una baixada de 4,7 punts percentuals en la percepció de seguretat.

L'observatori també determinava que la seguretat ciutadana és el primer problema del territori per als valldoreixencs, preocupant el 18% dels enquestats.


Juanjo Cortés

Jo mateix he patit una situació així. Qualsevol preocupació que tingui un veí sobre seguretat és la nostra preocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.