Mostrar l'efectivitat del Banc del Temps, objectiu de les jornades internacionals de Sant Cugat

La trobada, la primera de tot l'Estat espanyol, ha comptat amb una vuitantena d'assistents en la primera jornada


  • Comparteix:

Alguns dels participants en les jornades internacionals sobre Bancs del Temps / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels participants en les jornades internacionals sobre Bancs del Temps / Foto: Cugat Mèdia

Mostrar que el Banc del Temps és una eina efectiva en l'àmbit del benestar i la salut emocional és un dels objectius de les jornades internacionals que s'estan fent aquest dimarts i dimecres a Sant Cugat. Un punt de trobada de diferents experiències d'arreu del món amb el voluntariat i la solidaritat com a eix central. Aquest dimarts al matí s'ha donat el tret de sortida a aquesta proposta amb una vuitantena d'assistents a la Casa de Cultura i la participació en línia de representants d'arreu del món.

La filosofia del Banc del Temps és la d'intercanvi de favors, serveis i habilitats utilitzant el temps com a moneda de canvi. Una proposta que segons el president de l'associació Iberoamericana de Bancs del Temps, Julio Gisbert, està cada cop més en auge. Prova d'això és que hi ha més de 1.000 Bancs del Temps arreu del món i el de Sant Cugat ja ha superat els 18 anys d'existència.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, present en el tret de sortida de les jornades, considera que el Banc del Temps de Sant Cugat, de fet, "està en molt bon estat de salut. Arriba a la seva majoria d'edat, 18 anys, per tant, no és una cosa que comencem ara, sinó que hi ha molta feina al darrere". En aquest sentit, ha posat en valor el paper del voluntariat per poder tirar propostes com aquestes, que tot i estar en mans municipals "les coses no es fan soles" ha dit l'alcalde, que ha valorat el fet que Sant Cugat aculli esdeveniments d'aquest estil "perquè és una bona oportunitat per posar la ciutat en el mapa".

Les jornades

Durant aquest dimarts i dimecres, Sant Cugat acollirà una desena de conferències, taules rodones i espais de debat. És el primer cop que l'Estat espanyol s'organitza una iniciativa d'aquestes característiques, que comptarà amb la participació en línia de representants d'arreu del món: de l'Equador, el Regne Unit, de Corea del Sud, Mèxic, Portugal, els Estats Units i la Xina. Tot plegat és una proposta de l'Ajuntament, l'Associació Iberoamericana de Bancs de Temps, el Banc de Temps de Sant Cugat i l'Associació Salut i Família.




Julio Gisbert

Mostrar que som una eina efectiva en l'àmbit del benestar, de la salut emocional, en la vida quotidiana de qualsevol persona. Com podem ajudar a que la vida de les persones pugui ser una mica millor. És una eina que és útil perquè siguem millor com a persones i com a col·lectiu.

Josep Maria Vallès

Crec que està en molt bon estat de salut. Arriba a la seva majoria d'edat, 18 anys, per tant, no és una cosa que comencem ara, sinó que hi ha molta feina al darrere. Com tot, les coses no es fan soles, sinó amb tot el voluntariat. Com a majoria d'edat, cal continuar creixent, evolucionant i continuar treballant endavant per Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.