Desnonades les vuit persones de la casa ocupada del carrer de Margarit

Els ocupants no han oposat resistència i han abandonat l'immoble sense que els Mossos hagin hagut d'actuar


Temes relacionats

Crònica d'un desnonament 'com tants d'altres' ( 8/nov/23)


  • Comparteix:

Alguns dels ocupants recollint les seves pertinences / Foto: Cedida

Alguns dels ocupants recollint les seves pertinences / Foto: Cedida

Les vuit persones de la casa ocupada del carrer de Margarit a la Floresta han estat desnonades aquest dimecres al matí. Després que els ocupants aconseguissin una setmana de marge per empaquetar les seves pertinences, el llançament s'ha executat per requeriment judicial i amb un ampli operatiu dels Mossos d'Esquadra, que han acordonat l'immoble. Tot i això, el cos policial no ha hagut d'intervenir perquè els vuit residents han abandonat la casa sense resistència abans que arribés la comitiva judicial. Des del Sindicat de Llogateres asseguren que aquestes persones es troben en una situació de vulnerabilitat i sense alternativa habitacional i que no van ser notificades de manera oficial del desnonament. També lamenten que des de Serveis Socials, diuen, no s'hagin fet càrrec de la seva situació.

El sindicat explica que només una de les vuit persones tenia acreditada la situació de vulnerabilitat. Després d'aconseguir una setmana de marge abans d'abandonar l'immoble el dimecres passat, la resta d'ocupants ha intentat acreditar la seva situació de vulnerabilitat per guanyar més temps, però sense èxit. En aquest sentit, el sindicat assegura que Serveis Socials era conscient de la situació d'aquestes persones, però que "no van fer res" per tramitar els informes que acreditessin la seva vulnerabilitat i manca d'alternativa habitacional.

En un comunicat, l'entitat també denuncia que els ocupants "s'han trobat sols davant la comitiva judicial" i que es va vulnerar el seu dret a la legítima defensa, ja que els advocats d'ofici "no es van presentar", ni tampoc les assistentes socials. El sindicat també apunta a una possible il·legalitat de l'execució del desnonament perquè "no està clara la propietat d'aquest habitatge". Asseguren que, tot i que el Banc Santander figura com a propietari, hi ha "clars indicis" que un 40% de la propietat és d'un particular que "no s'ha pronunciat". En aquest cas, apunten que "no es pot executar cap desnonament" fins que aquesta qüestió quedi "clarificada".

LLEGEIX LA CRÒNICA DEL DESNONAMENT AJORNAT LA SETMANA PASSADA

Un dels ocupants també ha posat de manifest "les irregularitats" del desnonament i ha remarcat que els vuit residents de la casa del carrer de Margarit són persones "d'edat avançada i amb quadres mèdics molt greus". En el seu cas, assegura que ha patit "diversos i llargs ingressos hospitalaris" i que està pendent d'un transplantament de pulmó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.