El consorci del parc de Collserola engega un nou mandat amb la crisi climàtica com a principal repte

Sant Cugat és un dels nou municipis que conformen el consorci, juntament amb l'AMB, la Diputació de Barcelona i la Generalitat


  • Comparteix:

Un arbre tallat a Collserola / Foto: ACN

Un arbre tallat a Collserola / Foto: ACN

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha engegat aquest divendres un nou mandat que estarà marcat per l'emergència climàtica i per fer una gestió adequada de l'espai. L'ens afronta aquesta etapa en un context de sequera greu i la gestió de gran afluència de visitants, que superen els 5 milions anuals de visites. En aquest sentit, les línies de treball inclouen la consolidació de projectes forestals sostenibles, la compatibilització d'usos i la recerca de noves formes de finançament. Durant l'acte, el president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat nomenat president del Consorci.

En la qüestió del finançament del Consorci, l'ens alerta que la Generalitat no ha complert mai amb l'acord que es va arribar el 2010, en el qual es va establir que igualaria l'aportació de l'AMB i la Diputació de Barcelona. Així, l'any passat ambdues administracions van aportar conjuntament el 84% dels ingressos pressupostats, mentre que la contribució de la Generalitat es va quedar en un 3%. Una limitació de recursos, lamenta el Consorci, que ha provocat que no s'hagi pogut afrontar "plenament" els nous reptes, principalment l'estratègia de prevenció d'incendis forestals.

Durant la constitució del Consorci, Collboni ha remarcat que Collserola és "un espai únic a Europa" i que cal impulsar l'equilibri entre "ser un espai protegit i alhora el gran pulmó verd" de l'àrea metropolitana de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.