Collserola tindrà informadors per garantir la seguretat dels excursionistes durant les batudes de porcs senglar

La Federació Catalana de Caça ha preparat aquest pla per assegurar major seguretat en els espais de caça


Temes relacionats

Restriccions al Parc de Collserola per una batuda de caça major a Sant Cugat ( 5/oct/23)

Rècord de captures de senglars a Collserola per rebaixar la població (27/mar/23)

'La caça és la manera més natural de controlar la plaga de senglars' (13/feb/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un porc senglar / Foto: Arxiu Consorci Collserola

Imatge d'arxiu d'un porc senglar / Foto: Arxiu Consorci Collserola

Un equip d'informadors s'encarregarà de posar en alerta als visitants i excursionistes del Parc Natural de Collserola al llarg de la temporada de caça del porc senglar. Fa tot just una setmana va començar l'època de batudes i, per evitar problemes, la Federació Catalana de Caça ha contractat aquest personal per reforçar la seguretat a l'espai en col·laboració amb diferents societats locals de caçadors del massís. Les batudes programades s'aniran fent fins al mes de febrer del 2024 i es repartiran entre els municipis de Cerdanyola del Vallès, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat; cal recordar que la primera batuda de l'any es va fer a Sant Cugat. Per la seva banda, el departament d'Acciò Climàtica preveu constituir aquest octubre un nou model per controlar l'espècie, la població de la qual fa anys que augmenta.

Els informadors van equipats amb armilles identificadores i emissores i s'encarreguen d'explicar als usuaris de la zona que s'està realitzant l'activitat de la caça. També recomanen que no accedeixin a la zona durant el temps que dura la batuda, ja que els accessos estan tancats per decret dels ajuntaments, i reforcen la senyalització obligatòria.

El Cos d'Agents Rurals examina prèviament la documentació dels caçadors i dels gossos que hi participen i confirma que les ubicacions i zones de caça són les adequades, que els accessos han estat senyalitzats i que compten amb personal informador. Aquestes mesures tenen l'objectiu d'assegurar que les accions de caça en batuda es facin en condicions que evitin qualsevol accident en espais naturals on l'afluència de visitants esdevé un risc.

Els senglars a les zones urbanes

Les poblacions de senglar han augmentat la presència a les zones urbanes i periurbanes de moltes ciutats de Catalunya els darrers anys i han provocat riscos per a la salut de les persones i dels animals domèstics. Segons el departament, cada vegada més persones són ferides directament per exemplars d'aquesta espècie.

Malgrat que el comportament de les espècies de la fauna salvatge sol ser fugir de la presència humana, el porc senglar s'ha adaptat a viure a prop de les persones, fins al punt de canviar els hàbits naturals. La serra de Collserola, envoltada de ciutats densament poblades, constitueix un hàbitat natural amb condicions molt adequades per a aquesta espècie.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.