Adjudicat el projecte per fer 35 habitatges protegits de lloguer a la Floresta

La previsió és que les claus es lliurin a finals de 2026

Imatge del projecte / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Societat

Publicat el 22/set/23 per Redacció

La nova promoció d'habitatge protegit de la Floresta ja comença a perfilar-se. L'edificació s'ubicarà al número 13 de l'avinguda de la Verge de Montserrat, en una parcel·la de 2.416 metres quadrats, i tindrà 35 habitatges de lloguer protegit, d'entre una i tres habitacions i amb una superfície màxima per cada habitatge de 75 metres quadrats. L'espai, amb previsió que estigui lliurat a finals de 2026, disposarà d'una plaça d'aparcament per a cada pis i espais comuns. Tot plegat s'ha detallat després que s'hagi triat per fer-ho possible, via concurs públic, el projecte 'Habitatge la Floresta 23', de l'UTE Bonell i Gil - Bonell Doriga Arquitectes.

La nova promoció tindrà una classificació energètica A, amb un límit de consum d'energia no renovable de com a màxim de 20kWh/m2 any. L'objectiu és assolir que la promoció tingui els estàndards de balanç quasi zero o edifici NZEB (Net Zero Energy Building).

La construcció d'aquest edifici forma part del Pla d'Habitatge Assequible 2030, amb què l'Ajuntament vol que hi hagi més de 1.300 habitatges assequibles a Sant Cugat l'any 2030.

Al concurs s'han presentat 25 propostes, de les quals el jurat (membres de l'Ajuntament, Promusa, el Col·legi d'Arquitectes i l'Escola d'Arquitectura) n'han triat cinc finalistes. D'aquestes, 'Habitatge la Floresta 23' és la que més vots ha obtingut. Ara, Promusa comprovarà que els requisits tècnics es compleixen i encarregarà a l'estudi d'arquitectes elegit la redacció i la direcció de les obres de la promoció.