Una empresa santcugatenca desenvolupa una cabina sensorial terapèutica

El mètode innovador d'Isensi ja s'ha implementat en prop de 30 residències d'avis


  • Comparteix:

Cabina Isensi / Foto: Cedida

Cabina Isensi / Foto: Cedida

La cura de persones en tercera edat va impulsar la creació de l'empresa Isensi per a desenvolupar una cabina sensorial per a millorar els mètodes de la seva higiene en les residències. L'empresa, unida al grup Fluidra, ha creat aquest mètode innovador que ja s'ha implementat a prop de 30 centres.

Amb aquest sistema, el CEO de l'empresa, Eduard Segura, ressalta que a la cabina es treballen quatre dels cinc sentits: tots excepte el tacte. "Treballem l'oïda amb temes de música, fem servir el joc de colors amb cromoteràpia, i el tacte ho fem a través d'aigua polvoritzada a pressió", exposa.

Alhora, amb l'ajuda d'un equip tècnic, es fan teràpies personalitzades. D'aquesta manera, es poden escollir les músiques i les olors en funció del que requereixi l'usuari. Segura, per tant, manifesta que s'han demostrat beneficis, especialment mentals. "Hem retirat medicació que se'ls ha donat per tranquil·litzar-nos i s'ha substituït per teràpies naturals", comenta. Per altra banda, destaca que amb aquestes teràpies es gasta la meitat d'aigua que en una dutxa regular.

Actualment, ofereixen el seu servei en 28 centres diferents. La cabina té un cost de 550 euros al mes, al qual se li ha d'afegir un contracte de manteniment.


Eduard Segura

Fem teràpies personalitzades i amb això podem escollir els sons, músiques i olors. Amb això aconseguim portar la persona cap a on volem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.