El Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire fa pedagogia als infants davant d'un possible incendi

Un centenar de famílies del barri integren aquest grup amb gairebé una trentena d'anys d'existència


Temes relacionats

29 anys de l'últim gran incendi a la part santcugatenca de Collserola (11/jul/23)


  • Comparteix:

El Grup d'Autoprotecció Sol i Aire ha fet pedagogia de com actuar davant un incendi  / Foto: Cugat Mèdia

El Grup d'Autoprotecció Sol i Aire ha fet pedagogia de com actuar davant un incendi / Foto: Cugat Mèdia

El Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire està integrat per més d'un centenar de veïns de la urbanització que s'endinsa dins de la serra de Collserola. Aquest grup, nascut el 1994 arran dels incendis de la Floresta, està preparat per actuar davant un incendi a la zona i aquest dissabte ha aprofitat per fer pedagogia als infants. El subinspector dels Bombers de la Generalitat i veí de la zona, Josep Manel Escudero, ha impartit una classe teòrica de com actuar davant d'un incendi i també una sessió pràctica de com endollar les mànegues d'aigua i apagar el foc. Una quarantena de veïns i veïnes han participat en aquest acte que s'emmarca dins de la Festa Major del barri.



L'incendi de la Floresta i les Planes del 1994 va cremar unes 135 hectàrees de massa forestal al Parc Natural de Collserola i això va fer que es creessin els grups d'Autoprotecció de les Planes, la Floresta i de Sol i Aire. Gairebé 30 anys després, només el grup d'Autoprotecció de Sol i Aire manté el seu funcionament.

Un centenar de famílies integren aquest grup que sempre està alerta per qualsevol incidència a la zona boscosa on viuen. Sol i Aire va néixer a meitat dels anys 40 i avui en dia hi ha més d'un centenar d'habitants. A través d'un grup de whatssap alerten de qualsevol incidència i també tenen una alarma preparada en cas d'incendi. Aquesta alarma ha sonat aquest dissabte, però per iniciar una sessió teòrica i pràctica a tots els veïns i veïnes de la zona a càrrec de subinspector dels Bombers de la Generalitat i veí de la zona, Josep Manel Escudero. Escudero ha fet diferents preguntes als assistents per reaccionar davant d'un incendi i també pràctiques amb mànegues i d'altres eines que es necessiten en cas de foc.

La secretària del Grup d'Autoprotecció, Imma Oliva, ha destacat que "aquest grup fa pedagogia amb els infants i joves i també estem atents a qualsevol alerta al bosc".






Imma Oliva

És molt important fer pedagogia amb els infants i joves. Hem d'estar atents a la situació del bosc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.