El Club Muntanyenc celebra el 25è aniversari de passejades a la casa de Jacint Verdaguer

El Club Muntanyenc ha commemorat el quart de segle amb la visita a la casa i el museu del poeta


  • Comparteix:

Imatge del 25è aniversari de les passejades per Collserola / Foto: Club Muntanyenc

Imatge del 25è aniversari de les passejades per Collserola / Foto: Club Muntanyenc

Una cinquantena de persones del Club Muntanyenc Sant Cugat han celebrat el 25è aniversari de les Passejades per Collserola aquest diumenge amb una sortida extraordinària a Vil·la Joana, on va morir mossèn Cinto Verdaguer. Se li ha fet un acte d'homenatge a la residència on va morir el poeta i l'entitat ha preparat una sèrie d'actes en la seva memòria. Domènec Miquel, historiador i guia, Pere Robert, professor de literatura, han fet de guies per Vallvidrera fins a arribar a la casa del poeta, han explicat anècdotes i vivències de Verdaguer durant la seva estança al municipi i la relació que va tenir amb la muntanya i l'excursionisme. Amàlia Roig i la Marta Maria Moltó, membres del Club Muntanyenc, han llegit i explicat uns fragments literaris de les obres del poeta que ha mantingut viu el record i l'esperit de Verdaguer. Un cop acabada la visita per la casa de Verdaguer i el Museu, s'ha fet un petit refrigeri amb coca i vi acompanyat d'un acordionista que ha fet més amena la trobada amb música de fons.

Joan Bel, president del Club Muntanyenc ha destacat la importància de fer aquestes passejades "per l'entorn, el municipi, donar a conèixer la ciutat i la seva cultura, i és una activitat pensada per a tothom".

Com és habitual, un cop finalitzada la visita s'ha fet una passejada per l'entorn d'on residia el poeta i s'ha exposat que a la tardor, hi haurà un darrer acte, amb motiu de les excursions a Collserola, i es durà a terme un debat sobre la situació actual i les perspectives del Parc de Collserola.





Joan Bel

L'entorn, el municipi, donar a conèixer la ciutat i la seva cultura, i és una activitat pensada per a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.