El 'Connectats' reivindica el llegat de la ràdio envoltat de jovent

El 'Connectats' s'ha emès aquest dimarts en directe des de la Casa de Cultura amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio


  • Comparteix:

La Casa de Cultura de Sant Cugat s'ha convertit aquest dimarts en un estudi de ràdio ben especial. Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Ràdio (celebrat aquest dilluns), el magazín de tardes de La Xarxa, el 'Connectats', s'ha traslladat a l'equipament santcugatenc. Ha estat una trobada amb públic, format sobretot per jovent i estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Produccions Audiovisuals i Espectacles de l'Institut Santa Eulàlia de Terrassa i del Centre de Formació d'Adults. Al llarg de les dues hores de programa, els diferents convidats han reivindicat el valor i el llegat del mitjà.

ESCOLTA-HO

L'espai ha comptat, com cada any, amb convidats de luxe. La presentadora i editora de Betevé Núria Ferré ha repassat la seva trajectòria professional i les seves experiències, així com l'evolució que ha experimentat la professió en els darrers anys. Ferré, que ha destacat com la ràdio l'ha acompanyat des de sempre, ha apuntat com el llenguatge radiofònic s'ha adaptat als nous temps. Un exemple, ha explicat, és el "boom dels pòdcasts".

També ha passat per l'espai la periodista, professora i investigadora Elvira Altés, impulsora del projecte 'Dones a les ones', una iniciativa que vol visibilitzar "el paper i la contribució de les dones a la història de la ràdio".

El periodista matadeperenc Pere Mas ha estat una altra de les veus que han sonat al 'Connectats' d'aquest dimarts. "Al llarg de la meva vida sempre he tingut relació amb la ràdio", ha dit sobre un mitjà que ha qualificat d'"imprescindible" en la seva vida.

L'humor també ha tingut presència al programa amb la intervenció de l'actriu Gisela Figueras, que, vestida de dona de fer feines, ha fet de les seves entre el públic. Jordi Casellas ha posat la cirereta a l'espai, tot fent memòria radiofònica de grans moments del mitjà.

La conductora del 'Connectats', Carme Reverte, ha posat en valor que el programa hagi servit per donar a conèixer projectes com 'Dones a les ones' i 'L'hemeroteca de la ràdio'. També ha celebrat la presència dels joves que han assistit a veure el programa en directe.

El 'Connectats' és una experiència radiofònica impulsada per La Xarxa i que es fa des de Ràdio Sant Cugat, però que compta també amb la feina de Ràdio Sabadell, la Ràdio Municipal de Terrassa, El Prat Ràdio, Ràdio Ciutat de Badalona i Ràdio Castellar.




Convidats

Per a mi la ràdio ho és tot. / Tinc una relació molt propera amb la ràdio. El primer que faig al matí és posar la ràdio. / No concebo la meva vida sense 70 ràdios repartides per tota la casa.

Carme Reverte

Ha vingut gent amb relació amb la ràdio i d'altres que estan estudiant. Ha estat una oportunitat d'acostar-se al món de la ràdio en directe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.