CONSULTA EL PROGRAMA DE SANT ANTONI AQUÍ
Troyano ha destacat la dificultat que s'ha trobat per accedir a la documentació "fins ara inexistent" sobre aquesta festivitat a la ciutat, que ha recopilat de fonts tan diverses com l'arxiu municipal, el de la parròquia i el de la Festa de Sant Antoni, l'hemeroteca i una seixantena d'entrevistes personals.
En referència al contingut i a la rellevància de l'obra, l'historiador ha recordat que "les tradicions, a més d'un objecte d'estudi en elles mateixes, són també una ajuda per a l'estudi d'altres aspectes locals, com els comerços, els serveis, els oficis, el transport, les hípiques o la música". Entre les troballes destacades, Troyano ha mencionat un document d'Hisenda relatiu al ball de Sant Antoni de l'any 1861, que situa l'antiguitat demostrada de la festa en 162 anys, i un altre document que data el primer ball documentat a la Unió en l'any 1904.
A la presentació, que s'ha tancat abans d'hora, per un problema tècnic, amb un concert de la Societat Coral La Lira, també hi han participat el tinent d'alcaldia Francesc Duch, el president de la Comissió de Sant Antoni Abat, Jordi Bell, i l'historiador Ernest Vilàs.
Joan Troyano
La historiografia considera que les tradicions, apart d'un objecte d'estudi en si mateix, són també una ajuda per l'estudi de diversos aspectes de l'estudi local
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.