Gairebé el 50% dels santcugatencs té dificultats per fer front a les despeses de l'habitatge

El govern es mostra "preocupat" per la situació habitacional que reflecteixen les dades del DOC


Temes relacionats

Dades Obertes de Ciutat, el nou portal on es podran consultar totes les enquestes ciutadanes de Sant Cugat ( 7/jun/22)


  • Comparteix:

Presentació de les dades d'habitatge del DOC / Foto: Ajuntament

Presentació de les dades d'habitatge del DOC / Foto: Ajuntament

Gairebé el 50% de la població de Sant Cugat té dificultats per fer front a les despeses de l'habitatge. Així ho conclou l'estudi de Dades Obertes de Ciutat (DOC) que ha presentat l'equip de govern aquest dimecres. L'informe assenyala que el 70% dels santcugatencs estan 'una mica o molt preocupats' per mantenir la situació econòmica els propers anys i amb el mateix percentatge també consideren que els joves poden tenir dificultats per quedar-se a viure a la ciutat. Sobre el preu de l'habitatge, un 80% creu que el cost habitacional dels pròxims quatre anys serà igual o pitjor que en l'actualitat. Preguntats sobre el paper de l'Ajuntament en aquest àmbit, el vuit de cada 10 enquestats destaquen que s'han de prendre les mesures necessàries perquè ningú hagi de marxar de Sant Cugat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Marco Simarro, han presentat aquest estudi.

Les dades del DOC, que són el resultat d'enquestes a una mostra de 800 veïns i veïnes de la ciutat, dibuixen un panorama poc optimista pel que fa a l'habitatge.

Mireia Ingla és conscient de la realitat existent a la ciutat amb matèria habitacional i assegura que ja s'estan cercant solucions. "La construcció d'habitatge assequible, el pla d'habitatge 2030 o les transformacions urbanístiques com la del barri de Can Ametller són alguns dels exemples" ha explicat Ingla. L'alcaldessa ha ressaltat que "l'habitatge és un dels problemes més importants a la ciutat perquè cada any marxen 3.000 persones de Sant Cugat perquè no poden assumir les despeses habitacionals". Ingla ha carregat contra la visió del govern anterior: "Aquestes dades demostren quina és la realitat existent i no la mirada de l'anterior equip de govern que sempre ha negat aquesta problemàtica".

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha ressaltat "l'obsessió del govern per treballar en pro de l'habitatge. Volem que el model de ciutat sigui el que no expulsi la gent de Sant Cugat perquè no poden fer front a les despeses d'habitatge".

Finalment, el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Marco Simarro, ha posat l'accent en què "l'actual model de ciutat empobreix moltes persones, concretament la meitat de la població. El cinisme de l'anterior equip de govern negant aquesta realitat sempre l'hem posat de manifest". "Tenim una proposta de model de ciutat que no expulsi els seus veïns i veïnes" ressalta Simarro.







Pere Soler

El pacte de govern sempre ha posat en relleu treballar a favor de l'habitatge.

Marco Simarro

Tenim una proposta de model de ciutat que no expulsi els seus veïns i veïnes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.