Sant Cugat clama contra les violències masclistes

La ciutat ha organitzat diferents actes per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones


  • Comparteix:

Sant Cugat ha mostrat un any més el rebuig cap a les violències masclistes en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Durant tota la jornada s'han celebrat diversos actes per reivindicar la causa i denunciar qualsevol mena d'agressió o violència envers la dona.


Imatge de l'acte institucional del 25-N

Imatge de l'acte institucional del 25-N / Foto: Ajuntament


L'activitat central ha estat la lectura del manifest institucional, un text que ha recalcat que "la violència masclista té moltes formes", la importància del consentiment i el valor "tant de les polítiques de prevenció com les de reparació". L'acte ha tingut lloc al Celler Modernista a les 12 h, amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i representants de tots els grups municipals. A més, ha comptat amb l'actuació de la cantautora santcugatenca Lulamae Blue.

Punts Lila i Rainbow al Leonardo

Imatge dels alumnes de l'Institut Leonardo durant l'acte

Imatge dels alumnes de l'Institut Leonardo durant l'acte / Foto: Ajuntament


Aquest mateix divendres al migdia, l'Institut Leonardo da Vinci ha inaugurat el Punt lila i el Punt Rainbow, impulsats per l'AFA del centre. L'objectiu d'aquest projecte és ajudar les alumnes que pateixin qualsevol classe d'agressió o assetjament. A més, serveix com a assemblea feminista per a les estudiants i punt de partida per organitzar i promoure "accions en defensa dels drets de les dones en l'entorn més proper".

Durant l'acte ha intervingut l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha remarcat que amb aquests punts s'ajuda a "tenir esperança en el futur"; i la directora general de l'Alumnat, Anna Chillida, que ha explicat que les escoles i els instituts han de claus per no normalitzar uns comportaments que "no tenen cabuda en una societat feminista".

També ha participat a la trobada la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha assenyalat que "no hi ha cap àmbit que estigui lliure de discriminacions, desigualtats i violències", cosa que també afecta al món educatiu.

A l'acte també hi han assistit la directora territorial del Departament d'Educació al Vallès Occidental, Maite Fons; el director de l'Institut Leonardo da Vinci, Ferran Anglada; i membres de l'AFA i l'alumnat. A més, hi ha hagut actuacions musicals a càrrec dels mateixos estudiants del centre.

La reivindicació, als carrers

A la tarda, la jornada ha enfilat el final amb la manifestació del 25-N, convocada per Hora Bruixa. El col·lectiu ha fet un clam contra les violències a què s'enfronten les dones en la vida quotidiana, i ha apel·lat a la solidaritat entre dones com a millor manera per defensar-se davant de les agressions.


Les dones que viuen una situació de violència masclista poden recórrer a una línia d'atenció trucant al telèfon 900 900 120.






Marco Simarro

'Posem les cures al centre' són una sèrie de processos, treballs i serveis que normalment queden invisibilitzats i acaben sent precaris i feminitzats.

Mireia Ingla

És una iniciativa que ens fa sentir molt orgullosos i és fruit de treballar-ho des de l'educació i el servei d'igualtat.

Tània Verge

No hi ha cap àmbit que estigui lliure de discriminacions, desigualtats i violències. També passa en el món educatiu, així que és cabdal a l'hora de combatre-les.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.