Durant tota aquesta setmana se celebraran diverses activitats dirigides a diferents sectors, com cuiners professionals o aficionats, i també estudiants. Les activitats obertes a un públic més general són la visita a la cooperativa La Rural de Collserola, el 15 d'octubre a les 11 h, i l'exposició 'Menja, Actua, Impacta' de la Fundesplai al Prat del Llobregat sobre l'impacte del sistema alimentari actual. També s'ha organitzat una taula rodona per tractar aquest impacte dirigida per la cuinera Maria Nicolau i l'investigador Robert Savé, el 21 d'octubre a les 18 h a la Casa de la Cultura de Sant Cugat. Durant aquesta setmana també s'esperen activitats programades pels mercats pagesos.
Com a activitats més especialitzades, convidaran als cuiners i cuineres del municipi a dues sessions de 'showcooking' a l'espai Txocu, el 12 i el 25 d'octubre a les 18 h. En el mateix espai, el 19 i el 26 d'octubre es faran dues xerrades adreçades a responsables de restaurants sobre la restauració sostenible. Un cop prioritzat el públic expert, s'habilitaran trenta places més obertes a tothom.
La Setmana de l'Alimentació Conscient ha estat presentada per la regidora de Sostenibilitat i comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, qui ha destacat la importància d'aquestes iniciatives per a la ciutadania i el comerç de proximitat en un moment en què s'estan patint tantes crisis. També hi ha participat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, qui ha recalcat la feina que fan els mercats municipals, els mercats de pagès i les fires de la ciutat per donar visibilitat al producte de kilòmetre 0.
CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA
Elena Vila
Nosaltres treballem per a que es visualitzi aquest producte de proximitat, d'aquest producte de kilòmetre 0, de fet aquí a la ciutat tenim grans exemples com és aquest mercat, els diferents mercats municipals, els mercats pagès o son les diferents fires que també fem puntualment a la ciutat
Alba Gordó
De crisis estem vivint moltes, i jo crec que la nostra generació ha après a viure amb totes aquestes incertes, i de les poques certeses de què disposem és que necessitem xarxes de proximitat i xarxes de coneixença directa i aquí és on el kilòmetre 0 juga un paper clau. El saber que no ens faltarà un plat a taula perquè sabem d'on venen aquests productes
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.