S'espera pluja intensa a Sant Cugat partir d'aquest vespre

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat, tot i que el risc a la comarca és moderat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot

Imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de pluges intenses aquesta nit i matinada a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona , entre elles al Vallès Occidental. Tot i que el risc a Sant Cugat és moderat, s'espera que plogui a partir d'aquest vespre i durant la matinada a la ciutat. Diumenge també es poden repetir els xàfecs. En cas de pluja intensa, Protecció Civil, que ha activat l'alerta del pla Inuncat, demana extremar la precaució.

Segons l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya, els xàfecs més intensos podran superar el llindar dels 20 litres / m2 en 30 minuts i podran anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa, esclafits o tornados). Puntualment, es podran superar els 30 o 40 litres / m2 en 30 minuts, corresponent a pluja torrencial, la qual cosa podria produir incidències en zones urbanes per acumulació d'aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals.

Davant aquesta possibilitat, es recomana extremar especialment les precaucions en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure d'aquesta propera nit i la matinada. Cal evitar apropar-se, tant a peu com amb cotxe, a les zones inundables

Recomanacions:

  • Fes seguiment de l'evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.
  • Si has d'agafar el cotxe, prèviament informa't de l'estat de la xarxa viària.
  • Evita circular o apropar-te, tant amb vehicle com a peu, en llocs on hi pugui haver acumulació d'aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l'aigua.
  • Si et sorprenen precipitacions importants a l'exterior, en un lloc urbanitzat busca refugi dins d'un edifici segur i tanca bé portes i finestres. A la muntanya, dirigeix-te a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.
  • A casa, si entra aigua, puja a les plantes elevades i no baixis al soterrani, al garatge, etc si està inundat.


  • Per a qualsevol emergència truca al telèfon únic d'emergències 112.




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.