Sant Cugat registra un dels juliols més càlids de la història

Segons el Meteocat, Catalunya ha viscut un dels tres juliols més càlids, juntament amb els de 2006 i 2015


  • Comparteix:

Imatge d'un termometre que marca els 37 graus / Foto: ACN

Imatge d'un termometre que marca els 37 graus / Foto: ACN

Aquest juliol ha estat un dels tres juliols més càlids mesurats a Catalunya, juntament amb el de 2006 i el de 2015, segons el Meteocat. En el cas de Sant Cugat, el termòmetre ha superat els 30 ºC un total de 28 dies dels 31 que té el mes, amb una temperatura màxima de 37,5 ºC, el 15 de juliol. Pel que fa a la temperatura mitjana, els dies més càlids registrats a la ciutat han estat els que comprenen el període del 12 al 19 de juliol, amb temperatures mitjanes superiors als 27,2 ºC.




Com s'observa al gràfic, la temperatura mínima a Sant Cugat durant el juliol ha estat de 16,6 ºC, el dia 2 de juliol, i la màxima, de 37,5 ºC, el dia 15. El mes va acabar amb una temperatura mitjana de 27,5 ºC.

Un dels motius principals dels registres del juliol passat és que entre els dies 11 i 25 es va produir una de les onades de calor més persistents mesurades a Catalunya amb més de dues setmanes de calor superior a la normal. Així, la persistència de la massa d'aire càlid provinent del nord d'Àfrica és la causa d'un dels períodes més llargs de calor sostinguda que s'han viscut en els darrers anys.

A l'àrea metropolitana de Barcelona destaquen especialment les nits tòrrides. Per exemple, al Raval es van mesurar 15 nits tòrrides, és a dir, amb temperatures mínimes iguals o superiors als 25 ºC. A Sant Cugat, només va ser tòrrida la nit del 30 al 31 de juliol.

El servei meteorològic també destaca que el mes ha estat molt càlid al nord del país, en alguns casos sense precedents i amb anomalies positives de temperatura per sobre dels +4 ºC a gran part de la meitat nord, mentre que al sud ha estat càlid, però amb unes anomalies més moderades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.