Com a novetat, a la Transeines 2022 cada participant tindrà un diari on haurà d'escriure cada dia sobre un valor concret. Florensa ho considera la part més important del viatge, juntament amb les xerrades a cada localitat, que pretenen conscienciar sobre la malaltia de l'addicció. "Per a molta gent no és una malaltia sinó que som viciosos, som mala gent i no és això: som malalts mentals, tenim una malaltia mental, però és una malaltia mental que es pot treballar i podem arribar ser gent normal".
A la roda de premsa també han assistit la regidora de Salut i Ciutadania, Gemma Aristoy, i el regidor d'Esports, Francesc Carol. Els dos representants de l'Ajuntament han elogiat la feina i independència de l'entitat. "És una qüestió que hem de tenir en compte i sentir-nos molt orgullosos de tenir a algú amb aquesta iniciativa i aquesta mirada de voler sensibilitzar i voler remoure", ha opinat Aristoy. Per la seva banda, Carol ha aprofitat per recordar que la drogodependència és un problema molt present a Sant Cugat: "Ens ensenya una realitat que a vegades a Sant Cugat queda oculta, la de la dependència". "A vegades hem volgut vendre que no hi ha casos com aquests, però sí que n'hi ha i necessiten un suport institucional, públic i privat per poder seguir endavant i, si aquesta eina és l'esport, amb més ganes hi col·laborem", ha apuntat el responsable de l'àrea d'Esports.
Com a missatge final, Florensa ha explicat el cas d'un pacient, que havia estat en tractament quatre anys i ha aconseguit l'alta, ha fet un cicle formatiu i ha aconseguit una beca per estudiar a la universitat. "Aquest noi li ha donat la volta al mitjó radicalment, i això significa que sí que es pot, que es pot passar d'estar al més baix de tot, a què et sigui igual la teva vida, si vius o si et mors, a tenir ganes de viure, de lluitar, d'aprendre, de sumar i d'enamorar-se", ha dit el director del centre d'addiccions Eines.
Alex Florensa
Per desgràcia és una gran desconeguda. Primer que ningú la vol tindre. Segon que per molta gent no és una malaltia sinó que som viciosos, som mala gent i no és això. Som malalts mentals. Tenim una malaltia mental, però és una malaltia mental que es pot treball i podem arribar ser gent normal
Gemma Aristoy
Crec que a nivell de ciutat hem de posar-ho molt en valor. És una qüestió que hem de tenir en compte i sentir-nos molt orgullosos de tenir a algú amb aquesta iniciativa i aquesta mirada de voler sensibilitzar i voler remoure.
Francesc Carol
Ens ensenya una realitat que a vegades a Sant Cugat queda oculta. La realitat de la dependència. A vegades hem volgut vendre que no hi ha casos com aquests, però sí que hi han i necessiten un suport institucional, públic i privat per poder seguir endavant. Si aquesta eina és l'esport, amb més ganes hi col·laborem
Alex Florensa
Aquest noi li ha donat la volta al mitjó radicalment. Això significa que sí que es pot. Significa que es pot passar d'estar al punt més baix de tot, a què et sigui igual la teva vida, si vius o si et mors a tenir ganes de viure, de lluitar, d'aprendre, de sumar i d'enamorar-se
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.