L'Ajuntament plantarà una setantena d'arbres nous al carrer d'Abat Marcet un cop acabi l'arranjament

L'alcaldessa defensa l'actuació al programa 'Línia Directa', que prové d'una demanda del veïnat


  • Comparteix:

'És impossible arreglar les voreres sense treure els arbres'. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha defensat al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia les obres de millora al carrer d'Abat Marcet, que han fet que s'haguessin de talar tots els arbres per poder ampliar les voreres i garantir que els vianants hi puguin circular. Ingla ha assegurat, en resposta a les crítiques que ha rebut, que s'hi plantaran una setantena d'arbres nous i autòctons, menys dels que hi havia fins ara, perquè les arrels no tornin a fer malbé les voreres en uns anys.



L'alcaldessa, en resposta a una pregunta de la veïna Noemí Salerno, ha recordat que hi va haver un procés participatiu amb el veïnat, que va escollir ampliar la vorera per facilitar el trànsit de vianants amb, per exemple, cotxets o cadires de rodes. També ha explicat que Sant Francesc és un dels barris més antics, i Abat Marcet és un carrer molt transitat però estret. "És important saber d'on venim", ha afirmat. La intenció és plantar-hi uns setanta arbres que arrelin cap a baix i que també serveixin per al captament de CO2.

Al programa, l'alcaldessa també ha contestat sobre altres temes:

Reunió amb el conseller de Salut

L'alcaldessa ha explicat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha rebutjat la trobada que va demanar l'Ajuntament per tractar qüestions que són competència del departament, com l'obertura dels consultoris de la Floresta i les Planes a l'estiu, a més del CAP de Valldoreix, o la recuperació dels horaris previs a la pandèmia dels dos consultoris. Ingla ha assegurat que lamenta "profundament" aquest rebuig i que continuaran insistint per obtenir una explicació, per exemple, a la negativa de construir un centre hospitalari de referència per a la ciutat.

La Mirada i el Parc del Bosc de Volpelleres

Ingla ha tornat a defensar la construcció de l'escola La Mirada al Parc del Bosc de Volpelleres. Responent a la pregunta de la secció local de World Wildlife Fund (WWF), l'alcaldessa ha assegurat que no es "destrueix" el Bosc de Volpelleres i que aquella ubicació és la millor per construir-hi l'escola que, malgrat entrebancs en el calendari per motius com l'increment de preus i l'acumulació d'obres públiques després de la pandèmia, "segueix avançant". Ingla, de fet, ha explicat que la setmana que ve es farà la valoració tècnica de les propostes que han rebut per replantar la zona on estava projectada l'escola en un inici, a tocar de l'institut Leonardo da Vinci, que té un pressupost d'uns 350.000 euros.

L'alcaldessa també ha insistit en l'aposta per la lluita contra l'emergència climàtica d'aquest govern, davant la pregunta de Jesús Bosch, amb mesures com la ZBE. Segons Ingla, des d'abril de l'any passat, quan es va començar a aplicar la mesura, fins al desembre d'aquell any es van reduir més d'un 17% les emissions.

Vehicles estacionats en voreres i carrils bici

A la queixa de Jaume Valldeperes sobre l'estacionament de vehicles, siguin cotxes o furgonetes de repartiment, sobre voreres i carrils bici, l'alcaldessa ha recordat que això està prohibit i que la policia multa els vehicles que veu mal aparcats. També ha dit que s'han duplicat els vehicles en els últims 20 anys i que la ciutat també s'ha "d'adaptar" a aquest fet.

El servei municipal de la grua

En aquest sentit, i responent a la pregunta de Josep Llamas sobre el servei de la grua, Ingla ha explicat que al ple municipal d'aquest dilluns s'aprovarà l'inici del procés de municipalització d'aquest servei.

Autobús a les Planes

Respecte a la petició de Josefa Ramos que les Planes tingui servei d'autobús també els diumenges i durant l'agost, Ingla ha explicat que el govern local continua treballant en el canvi de gestió de la mobilitat amb l'AMB i, quan es faci efectiu, es replantejarà el circuit i les freqüències de tots els autobusos urbans.

Manteniment i neteja

L'Ajuntament prepara un nou contracte del servei de neteja dels carrers de cara a l'any que ve per "adaptar-lo al creixement de la ciutat" i que sigui "molt més efectiu". L'alcaldessa ha reconegut que el contracte actual "no dona més de si" i que l'objectiu és tenir "una ciutat neta i bonica". Per exemple, el nou contracte contempla treure els contenidors soterrats i que la recollida de residus també sigui el més eficient possible. Segons Ingla, amb el nou sistema es millorarà la neteja de la ciutat. Respecte a la pregunta en concret d'un veí de la brutícia al carrer d'Adrià Gual, l'alcaldessa ha explicat que es fa la neteja de forma periòdica, però que aquest tram té "una especificitat" amb unes parcel·les que acumulen més brutícia. El nou contracte, de fet, ha de permetre adaptar el servei segons el barri i el carrer.

Plaga de rates

Sant Cugat ha reforçat, amb la contractació d'una segona empresa, el control de plagues com les rates. L'alcaldessa ha recordat que la ubicació de Sant Cugat, sobre torrents i rieres, i l'escassetat de pluges i el canvi climàtic "no ajuden" amb aquesta problemàtica. Aquesta ha sigut la resposta a una veïna del barri de Sant Francesc, Montserrat Olsina, que té rates a les finestres de casa seva. El govern local ha augmentat el pressupost en aquest sentit i assegura que "si no n'hi ha prou, potser l'haurem d'augmentar encara més".

Excés de vegetació a l'avinguda del Carril

Respecte a la queixa d'un veí, Rafael Caballero, sobre l'excés de vegetació a l'avinguda del Carril amb el carrer de Santa Isabel, on assegura que ja no s'hi pot passar, Ingla ha dit que ho revisarien. També ha recordat que, si es tracta de parcel·les privades, es comença un procés amb l'obertura d'un expedient, un requeriment i, si no s'arregla, una multa. L'alcaldessa ha fet una crida al "treball en equip" i a la "responsabilitat de la ciutadania" per "contribuir" en el manteniment de la ciutat.

Pista de futbol al carrer d'Abat Escarré

Diferents veïns del carrer d'Abat Escarré es queixen del soroll a la pista de futbol que hi ha a la zona. L'alcaldessa ha dit que es podrien plantejar ampliar les tanques per evitar que s'hi entri i es faci servir en horaris en els quals no està permès.

Excrements de gossos

Sobre la proposta de crear un tribut per als propietaris de gossos per a la neteja d'excrements dels carrers, l'alcaldessa ha fet, de nou, una crida al civisme perquè els recullin i contribuir, d'aquesta manera, a la neteja de la ciutat.


Mireia Ingla

Era impossible fer una actuació en aquella vorera sense aixecar-ho tot. S'han de treure els arbres. La major part dels problemes de les voreres de la ciutat són per les arrels dels arbres. Avui dia tenim opcions millors: arbres que tiren les arrels cap a baix, que són autòctons i que tenen aquesta funció de captació de CO2.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.