Lavabos i uniformes iguals per a nens i nenes, les propostes del Consell d'Infants per combatre la desigualtat de gènere

Han presentat les conclusions els membres del Consell, format per nens de 18 escoles de Sant Cugat, a l'acte de cloenda del curs


  • Comparteix:

Acte de cloenda del curs 2021 - 2022 del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Acte de cloenda del curs 2021 - 2022 del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els membres del Consell d'Infants de Sant Cugat demanen lavabos i comerços sense distinció de gènere i implementar els mateixos uniformes per a nens i nenes a les escoles. Aquestes són les principals propostes del Consell d'Infants d'enguany, que tenia l'encàrrec de reflexionar sobre la desigualtat de gènere al seu entorn. Al llarg del curs han dut a terme activitats de debat i reflexió sobre la desigualtat en la repartició de les tasques de la llar, els prejudicis i els estereotips presents en la societat, el rerefons masclista que hi ha en els contes infantils i, finalment, han expressat i compartit idees sobre la transsexualitat.

Tot això ho han explicat els representants del Consell, format per nens de 18 escoles de Sant Cugat, a la sessió de cloenda que ha tingut lloc, aquest dimecres, a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Les conclusions que ha plantejat el Consell d'Infants han anat en relació a com es pot combatre la desigualtat de gènere en l'entorn dels nens, així com a les escoles i als espais públics de la ciutat. Per als espais públics de la ciutat han demanat lavabos i comerços sense distinció de gènere, millorar la il·luminació i seguretat a la ciutat per evitar punts foscos, i contes amb una mirada més igualitària. Per a les escoles, han proposat impartir tallers sobre la perspectiva de gènere, implementar els mateixos uniformes per nens i nenes, i mantenir les biblioteques obertes fora de l'horari escolar. Finalment, han demanat que s'imparteixin xerrades a les aules sobre què és la transsexualitat i com es porta a terme el canvi de nom i sexe en el carnet d'identitat.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha destacat que el tema d'enguany "preocupa com a societat i ciutat". I ha afegit que cal aconseguir que "Sant Cugat sigui lliure de desigualtats entre homes i dones i entre nens i nenes". Des de l'Ajuntament, l'objectiu és combatre aquesta discriminació des de la perspectiva dels nens. De fet, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha explicat que cada dia aprenen de la "participació i col·laboració del Consell d'Infants". Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, ha afirmat que "encara que el tema d'aquest any era tot un repte, s'han presentat propostes molt interessants".


Mireia Ingla

Volem que Sant Cugat sigui una ciutat lliure de desigualtats entre homes i dones, i entre nens i nenes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.