La T-Mobilitat incorpora la T-casual i la T-familiar d'una zona

La previsió és a la tardor de 2023 desapareguin tots els títols de cartó


  • Comparteix:

Imatge de la T-Mobilitat / Foto: ACN

Imatge de la T-Mobilitat / Foto: ACN

La T-Mobilitat ha incorporat aquest dimarts la T-casual i la T-familiar d'una zona. Segons ha informat l'ATM en un comunicat, el títol unipersonal de 10 viatges -el més usat de la xarxa de transport- i el multipersonal de 8 viatges en 30 dies ja es poden fer servir per viatjar entre els 36 municipis de l'àrea metropolitana amb la targeta recarregable o mòbil. Els dos títols se sumen a la T-usual i la T-jove d'una zona, que des de principis d'any també estan disponibles en les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses. A banda, l'ATM ha xifrat en 180.000 els viatges diaris amb el sistema T-Mobilitat en dia feiner, i el sistema creix a un ritme d'unes 4.000 persones cada setmana.

Amb la incorporació dels nous títols la previsió és que el ritme de creixement s'incrementi en els pròxims mesos. De fet, la intenció del govern és estendre la T-Mobilitat a tot Catalunya i estigui en marxa a arreu a finals del 2024.

Calendari
La implantació de la T-mobilitat Catalunya suposarà la supressió de les corones tarifàries. Els preus dels viatges passaran a establir-se amb un sistema quilomètric, a partir de la distància entre l'origen i destinació, amb bonificacions per a la recurrència en l'ús. Aquest sistema simplifica el ventall de títols, estandaritza les bonificacions i introdueix mecanismes de postpagament.

Així, el Govern preveu que, entre finals del 2022 i principi de 2023, la T-mobilitat comenci a funcionar a les set corones tarifàries de l'ATM de Barcelona, amb tots els títols de transport integrats. I, a la tardor de 2023, està prevista l'apagada analògica, en què els títols de cartró desapareixin i que només quedi el sistema digital o als bitllets amb xip després d'un període de transició. Serà llavors quan començarà a implantar-se el sistema quilomètric i desapareixeran les corones metropolitanes de l'ATM de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.